U bent succesvol uitgelogd.
Not registered yet?
Urineretentie
Het niet volledig kunnen legen van de blaas wordt urineretentie genoemd. Hierdoor heb je last om te kunnen starten met plassen of om de blaas te kunnen legen. Urineverlies overdag en ’s nachts kan een teken zijn van urineretentie. Doordat je blaas zichzelf niet volledig ledigt, loopt je volle blaas uiteindelijk over en verlies je urine.
Als je last hebt van urineretentie kan intermitterende zelfkatheterisatie een uitkomst zijn. Deze oplossing maakt het namelijk mogelijk om de blaas volledig te legen en toch de volledige functie van de nieren te behouden. Als je problemen hebt met het goed kunnen ledigen van je blaas, is het belangrijk om professionele hulp te zoeken. Want als je niet goed kan plassen hoopt de urine op in je blaas en urinewegen en dat heeft ook effect op je nierfunctie.
Lees meerDe vrouwelijke urinebuis is drie tot vier centimeter lang. Afhankelijk van jouw individuele voorkeur en je postuur kun je kiezen uit mini katheters of wat langere eenmalige katheters.
Lees meerIntermitterende katheters voor mannen variëren in grootte en type en zijn verkrijgbaar met twee verschillende kathetertips. Zo kan je de katheter kiezen die het beste bij jou past.
Lees hier persoonlijke verhalen van Bert en Jolanda. Ze vertellen waarom ze zich moeten katheteriseren en hoe ze dit doen in hun dagelijks leven.
Lees alle verhalen
Zelfkatheterisatie is heel makkelijk aan te leren en geeft je weer controle over je blaas. De Actreen® katheters hebben ook nog eens allerlei belangrijke voordelen die je dagelijks gebruik van katheters gemakkelijker maakt. De voordelen zijn gebaseerd op de vormgeving, het soort glijmiddel en de minimale verpakking.
Ontdek onze kathetersUrineretentie