U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Actreen® katheters

Voordelen eenmalige katheter

Het is erg belangrijk dat een continentiehulpmiddel past bij jouw persoonlijke situatie. Jouw levensstijl en levensfase bepalen wat een passend hulpmiddel is. Gelukkig zijn er voldoende keuzemogelijkheden binnen het Actreen® assortiment.

De zes voordelen van eenmalige Actreen® katheters

De katheters van B. Braun bieden veel voordelen ten opzichte van andere merken eenmalige katheters. De zes belangrijkste voordelen van de Actreen® katheters hebben we voor je op een rijtje gezet. De voordelen zijn gebaseerd op de vormgeving, het soort glijmiddel en de verpakking. Het zit hem in kleine onderscheidende productkenmerken die voor jou een groot verschil kunnen maken. 

1. Direct gebruiksklaar

Een voordeel van het glijmiddel: Actreen® katheters zijn direct gebruiksklaar. Door de coating met glycerine, een glijmiddel, zijn Actreen® katheters onmiddellijk klaar voor gebruik, zonder dat je water hoeft toe te voegen om het glijmiddel te activeren. Hierdoor is er geen voorbereidingsfase en wachttijd voordat je kunt starten met katheteriseren.

2. Katheter droogt niet uit

Na het openen van de verpakking blijft de katheter nog een uur lang glad. Dit komt omdat er een juiste balans is tussen de hoeveelheid glycerine en water. De verhouding tussen glycerine en water vermindert de verdamping van water aanzienlijk, waardoor de katheter glad is en blijft zonder dat er glijmiddel van de katheter afloopt en vlekken ontstaan op je kleding.

 

Het glijmiddel op Actreen® katheters is dan ook uitgebreid onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat Actreen® katheters tot 60 minuten(1) volledig glad zijn. Hierdoor treedt er geen wrijving op tijdens de katheterisatie en kan je de katheter zelfs na een uur nog probleemloos inbrengen en verwijderen.

 

(1)Om veiligheids- en hygiënische redenen adviseren wij het product zo snel mogelijk na opening te gebruiken.

 

3. No-touch principe

De no-touch verpakking zorgt ervoor dat je de katheter niet hoeft aan te raken, waardoor je op een veilige manier kan katheteriseren. Hierdoor voorkom je blaasontsteking.

 

Ben je op zoek naar een eenmalige katheter die beter bij je past?

Je wensen kunnen ook in de loop van de tijd veranderen. Ben je niet meer tevreden met je huidige katheter, dan ben je vrij om te wisselen. Je kan een gratis proefpakket aanvragen. Onze verpleegkundige Yvette helpt je graag op weg met een vrijblijvend advies.

Vrijbijvend advies

Neem contact op

Thank you very much for your request!

check_circle

It will be forwarded to a responsible contact person who will get in touch with you as soon as possible.

Your request could not be submitted. Please try again.

warning
Disabled woman in a wheelchair in a store

Bescherming van persoonsgegevens
Jouw persoonsgegevens worden beschermt en verwerkt volgens de richtlijnen van onze privacyverklaring.

4. Een makkelijk te openen verpakking

De gebruiksvriendelijke verpakking is erg gemakkelijk te openen, doordat er gekozen is voor een dun en makkelijk te scheuren plastic. Actreen® katheters kunnen daardoor ook worden gebruikt bij een verminderde handfunctie. De mannenkatheters hebben bovendien een handige lus, waar een van de vingers in kan worden gestoken om het open scheuren makkelijker te maken.

5. Discreet en compact

De Actreen® mini katheters zijn uiterst klein en onopvallend mee te nemen. De katheter is zó compact, dat deze eenvoudig in je mouw of broekzak past. Ook is zittend plassen zonder dat de katheter de toiletpot raakt mogelijk door de korte effectieve katheter lengte van 9 centimeter. In elke verpakking zit ook nog een discrete etui waar de dagelijkse benodigde hoeveelheid katheters perfect inpassen.

6. Duurzaam en beter voor het milieu

Actreen® katheters zorgen door hun compacte formaat en minimale verpakking voor erg weinig afval. Doordat er geen metaallaagje in de verpakking is verwerkt, mag alles in de afvalbak voor plasticverpakkingen. Ook zijn de katheters verpakt in een makkelijk te recyclen plastic soort in plaats van relatief grote hardplastic kokers. 

Intermitterend katheteriseren

Bij intermitterende katheterisatie verwijder je de katheter wanneer de blaas leeg is. Intermitterend katheteriseren is het op regelmatige tijden legen van de blaas via de plasbuis met een eenmalige katheter die na gebruik wordt weggegooid. De kans op een urineweginfectie is kleiner dan bij een verblijfskatheter.

Intermitterend katheterisatie is een handeling die, na instructie door een continentieverpleegkundige, eenvoudig kan worden aangeleerd. Actreen® intermitterende katheters zijn speciaal ontwikkeld voor jou om het dagelijkse leven overal en altijd gemakkelijker te maken.