U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Medicatiemanagement voor oncologie

Chemotherapie voor oncologiepatiënten

Chemotherapie is een uitdagende therapie die patiënten en medisch personeel voor uitzonderlijke uitdagingen stelt en waarbij meerdere afdelingen binnen het ziekenhuis betrokken zijn. Oncologen, verpleegkundigen en apothekers zijn betrokken in een verschillende fase van de chemotherapie en ze zetten zich allemaal in om de levenskwaliteit van hun patiënten te verbeteren. Met slimme, innovatieve oplossingen en diensten die procedures vereenvoudigen en standaardiseren, dragen wij hieraan bij. We richten ons op de behoeften van patiënten en betrekken hen bij hun behandelingen, terwijl we de gezondheid beschermen.

  • 0M

    Nieuwe kankerpatiënten per jaar in Europa1

  • 0M

    Zorgmedewerkers met potentiële blootstelling aan cytotoxische medicatie2

  • 0%

    Van alle volwassenen kregen de verkeerde medicatiedosis of ervaren andere medicatiefouten3

Fases infuustherapie bij oncologiepatiënten 

Binnen infuustherapie is oncologie een van onze aandachtsgebieden. We kennen de risico’s waaraan zowel patiënten als zorgmedewerkers worden blootgesteld tijdens het voorschrijven, bereiden en toedienen van cytostatica.

Met onze oplossingen ondersteunen we in elke processtap van de therapie, van de voorbereiding van de therapie, tot de toediening ervan en ook na het ontslag van de patiënt. Kom meer te weten over de producten en oplossingen voor chemotherapie.

1. Voorschrijven

1. Voorschrijven

Het voorschrijven is de basis om de behandeling veilig en efficiënt te laten verlopen.  Door onze systemen te integreren met het EPD-systeem kunnen we het proces van de therapie volledig waarborgen.

2. Vaattoegang

2. Vaattoegang

Vaattoegang is belangrijk om de chemokuur efficiënt, veilig, doeltreffend en met comfort voor de patiënt toe te dienen. De mogelijkheden voor vaattoegang bij chemotherapie moeten samen met de patiënt besproken worden.

3. Bereiden

3. Bereiden

De medcatie wordt in een apotheek bereid en klaargemaakt voor gebruik, waarbij er geen risico mag ontstaan voor de bereider, gebruiker en patiënt. Onze producten verminderen de risico’s van blootstelling aan cytostatica.

4. Toedienen

4. Toedienen

Met het Space®plus systeem worden medicatiefouten verminderd dankzij de unieke hardware- en softwarearchitectuur. 

5. Thuisinfusie

5. Thuisinfusie

Ook bij chemotherapie is de thuisomgeving een goede basis voor duurzaam herstel en betere levenskwaliteit. Met het elastomeer infuussysteem Easypump® II hoeft de therapie geen belemmering te zijn voor dagelijkse activiteiten. 

Slimmere chemotherapie: wij maken het mogelijk

Met de uitgebreide expertise op het gebied van chemotherapietoediening kan je in drie stappen processen optimaliseren en het veiligheidsbeheer in oncologie verbeteren. We kunnen je laten zien hoe je digitale oplossingen kan gebruiken om duidelijke zaken vast te stellen die specifiek zijn afgestemd op jouw behoeften. Ons gemeenschappelijke doel: excellentie in medicatiemanagement en tevreden teams.

 

Optimalisatie processen

Optimalisatie processen

Samen analyseren we jouw huidige chemotherapieprocessen om mogelijkheden voor automatisering, digitalisering en procesoptimalisatie te identificeren. Dit vermindert het risico op medicatiefouten.

Digitale oplossing

Digitale oplossing

Op basis hiervan ontwikkelen we jouw individuele "Smart Medication Management Solution" - die volledige transparantie biedt over vastgestelde doelen en statistieken tijdens jouw administratieproces.

Naadloze integratie

Naadloze integratie

Wij ondersteunen jou bij de IT- en hardware-integratie van de nieuwe oplossing door middel van onze training en opleiding tijdens en na de implementatie.

Neem contact op met onze experts

Medicatiemanagement voor oncologie

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning

Slim en geavanceerd

We maken zelfs de meest complexe therapieën eenvoudiger en slimmer met intelligente technologieën, producten en gebruikersgerichte diensten.

Meer informatie

Verwijzingen

[1] https://www.euro.who.int/en/health-topics/noncommunicable-diseases/cancer/data-and-statistics#:~:text=Europe%20comprises%20only%20one%20eighth,million%20new%20patients%20per%20year

[2] Lindsley, Ian. Voorkoming van blootstelling aan kankerverwekkende gevaarlijke geneesmiddelen. https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12154-Europe%E2%80%99s-Beating-Cancer-Plan/F506214_en

[3] Walsh, K. Journal of Clinical Oncology, online gepubliceerd voorafgaand aan print 29 december 2008.