#gogreen

Verduurzamen doen we samen!

Vergroenen van de zorg, dat doen we al heel lang. En het is iets waar we graag meer over vertellen en laten zien. Qua duurzaamheid zetten we vanuit de internationale duurzaamheidsdoelen voornamelijk in op gezondheidszorg en welzijn, een verantwoordelijke consumptie en productie, klimaatactie en het samenwerken met duurzame partners om deze doelen te behalen. Voor Nederland komt dat neer op deze vier thema's:

  • Afvalvermindering 
  • Circulair werken
  • CO2-reductie 
  • Gezondheid  


Dit jaar hebben we ons ingeschreven voor het Nederlandse overheidsprogramma Green Deal Duurzame Zorg. Daarnaast blijven we klanten helpen verduurzamen door zoveel mogelijk duurzame productoplossingen, innovaties en services aan te bieden. 

Ook intern kijken we kritisch naar hoe we verder kunnen verduurzamen. Daarom hebben we een 'Greenprint' geschreven, een blauwdruk van onze duurzaamheidsgedragscode voor alle
B. Braun collega’s in Nederland en België. Het doel? We willen in overeenstemming zijn met alle 'groene' acties en uitingen die we doen. 

Lees je mee over onze vier thema’s hieronder? 

Nieuws

Kritisch kijken hoe we ziekenhuizen en chirurgie helpen verduurzamen

Al 120 jaar houdt de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde de kwaliteit van chirurgische zorg op een hoog niveau, een knappe prestatie! Wij wensen dat er nog vele successen en mijlpalen gevierd mogen worden in de toekomst. Wat ons aan de vereniging verbindt? Dat lees je in dit artikel, gepubliceerd in de lustrumeditie van het Nederlands Tijdschrift voor Heelkunde.

De Green Deal Duurzame Zorg is getekend

Vergroenen van de zorg, dat doen we al heel lang! Dus was het tijd om dit vast te leggen tijdens het congres Duurzame Zorg op 6 oktober 2022.

Laat je inspireren!

Ontvang tips voor een groenere OK of het verduurzamen van behandelingen en ziekenhuisprocessen.

Meld je aan voor de #GoGreen nieuwsbrief