Eenmalige katheter man Nelaton en tiemann katheter

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Assortiment eenmalige katheters

Eenmalige Actreen katheter man B. Braun

Eenmalige Actreen® katheters man

Actreen® katheters maken het katheteriseren eenvoudig en bieden veel voordelen. De gebruiksvriendelijke verpakking is bijvoorbeeld erg gemakkelijk te openen. Actreen® katheters kunnen daardoor ook worden gebruikt bij een verminderde handfunctie. Ze zijn direct gebruiksklaar en voorzien van een zacht glijmiddel dat niet met water geactiveerd hoeft te worden. Hierdoor ontstaat er geen geknoei of gespetter met vlekken op kleding, zoals bij sommige katheters wel het geval is.

Nelaton en Tiemann tip

Nelaton en Tiemann tip

Voor mannen zijn er twee verschillende soorten uiteinden aan de katheter, namelijk met een Nelaton of Tiemann tip. Met een tip wordt het uiteinde bedoeld.

De meest gebruikte is de Nelaton tip: deze heeft een recht uiteinde met een afgeronde tip. Deze tip volgt de natuurlijke weg van de plasbuis, waardoor de katheter eenvoudig kan worden ingebracht in de plasbuis.

De katheter met Tiemann tip is een katheter met een licht gebogen ronde tip. Deze katheter wordt geadviseerd als de prostaat vergroot is of om de bocht makkelijker te kunnen maken tijdens het inbrengen van een katheter als er sprake is ven een steile overgang van de plasbuis naar de blaas. De katheter met Tiemann tip kan makkelijker langs een obstructie of door een vernauwing en moet met beleid worden ingebracht. Laat bij het inbrengen de gebogen tip naar boven wijzen. 

Actreen® Hi-Lite Cath

Actreen Hi-Lite Cath Katheter man

Actreen® Hi-Lite Cath 

De katheter die discreet mee te nemen is, omdat je hem mag buigen

De Actreen® Hi-Lite Cath is een discrete, buigzame katheter die gemakkelijk in je sok of binnenzak past. De verpakking is eenvoudig te openen, zelfs met een verminderde handfunctie. Bij het openen komt een connector vrij en zorgt de verpakking voor een no-touch principe: hierdoor hoef je de katheter niet met je handen aan te raken. Met de bijgevoegde sticker kan je eventueel de katheter aan de wand van het toilet of van de badkamer plakken. De katheter droogt niet uit en blijft 60 minuten lang glad. De Actreen® Hi-Lite Cath wordt geleverd in een kartonnen doos, die op twee manieren te openen is: vanaf de bovenzijde óf van de zijkant.

Wil je Actreen® Hi-Lite Cath zelf testen?

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

Actreen® Hi-Lite Set

Actreen Hi-Lite set katheter man

Actreen® Hi-Lite Set

De katheter met geïntegreerde opvangzak die niet leeg kan lopen

De Actreen® Hi-Lite Set is een eenmalige katheter met geïntegreerde opvangzak voor als er geen toilet in de buurt is. De anti-reflux klep in de zak voorkomt dat de zak weer leegloopt als je deze na gebruik weglegt. Je kunt je daardoor dus eerst aankleden, voordat je de zak leegmaakt. Deze is eenvoudig te legen met een afscheurstrip. De zak heeft een opvangcapaciteit van 1 liter en is voorzien van maataanduiding. Je kan daardoor zien hoeveel je hebt geplast. De verpakking is minimaal en eenvoudig te openen, zelfs met een verminderde handfunctie. 

Wil je Actreen® Hi-Lite Cath zelf testen?

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

Overige KatheterWiki onderwerpen

Z-indexnummers

Downloads

Beschrijving Document Link
Assortimentsoverzicht continentie man
pdf (5.3 MB)