U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Medicatie via thuisinfusie en actief blijven?

Algemene informatie over Easypump® II

Easypump® II is een elastomeer infuussysteem dat patiënten helpt om mobiel te blijven terwijl ze medicatie toegediend krijgen. We weten het allemaal: thuis zijn, is vaak de allerbeste therapie.

Eigenschappen

De toedieningsslang van Easypump® II is DEHP-vrij en knikbestendig. De slang is 115 cm lang en tegen het einde van de slang bevindt zich een 1,2µ cellulose filter. Het is zowel een deeltjes- als een ontluchtingsfilter. De ontluchtingsfilter is 0,02µ. De lucht ontsnapt uit het filter door een membraan. De klem op de toedieningslang kan open om de infusie te starten en dicht om de infusie te onderbreken.

Easypump® II wordt gevuld via de vulpoort. De kap op de vulpoort geeft extra bescherming. In de vulpoort zit een terugslagventiel om te voorkomen dat medicatie via de vulpoort weer naar buiten stroomt.

Easypump® II ST is de groep elastomeer pompjes voor de korte toedieningen vanaf een half uur tot maximaal 4 uur. Easypump® II LT zijn de elastomeerpompjes die 24 uur of langer lopen.

Principe van een elastomeerpomp

Het basisprincipe van Easypump® II is dat een elastisch membraan wordt aangesloten op een toedieningsslang. Dit gehele systeem wordt aangesloten op de veneuze, subcutane, epidurale of spinale toegangspoort van de patiënt.

Toediening vindt plaats door de positieve druk van het elastomeer. De afgiftesnelheid wordt bepaald door de combinatie van de inwendige diameter van het stukje slang na de filter (flow restrictor / flow regulator) en de positieve elastische druk van het membraan. Deze druk is voldoende om de weerstand van de bloeddruk van de vaten en de tegendruk van de katheters te overwinnen. De weerstand kan wel invloed hebben op de snelheid.

De flow restrictor is het stukje slang vanaf de filter tot aan het uiteinde. Deze is gekalibreerd op huidtemperatuur. Dit gedeelte moet om die reden voor een optimale afgiftesnelheid contact maken met de huid door het met een aantal stukjes tape te fixeren op de huid. Dit geldt voor zowel Easypump® II ST en Easypump® II LT. Er is dus geen verschil in gebruik van Easypump® II ST en Easypump® II LT.

Meer informatie

Infuustherapie

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning