U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Kennis

Toepassingen
Easypump® II

Easypump® II is geschikt voor intraveneuze, spinale, epidurale en subcutane toediening van geneesmiddelen. De infusie kan continu of intermitterend toegediend worden. Op deze pagina lees je meer over de verschillende toepassingen van Easypump® II.

Toedienen met Easypump® II

Het toedienen van antibiotica, diuretica, cytostatica en analgetica behoren allemaal tot de mogelijkheden van Easypump® II. Ook toediening van antivirale therapieën, de toediening van deferoxamine, immunoglobuline of methylprednisolon vinden veelvuldig plaats. Daarnaast kan Easypump® II ingezet worden voor rehydratie. In het downloadcentrum staat een overzicht van specifieke voorbeelden. Via het downloadcentrum kan je op aanvraag een overzicht krijgen van de geneesmiddelen die getest zijn in Easypump® II en gebruikt kunnen worden. 

Bloed, bloedproducten, insuline en totale parenterale voeding mogen niet worden toegediend met Easypump® II.

Antibiotica

Easypump® II kan worden gebruikt voor lang- en kortdurende infusie van verschillende soorten antibiotica inclusief Vancomycine. Easypump® II is zeer geschikt voor patiënten met infecties als gevolg van bijvoorbeeld Cystic Fibroses of de ziekte van Lyme. Ook is Easypump® II geschikt voor iedere andere patiënt die intraveneus antibiotica nodig heeft.

Chemotherapie

De meeste cytostatica kunnen worden toegediend met Easypump® II als de medicatie het toelaat poliklinisch of thuis gebruikt te worden. 5Fu is daar een goed voorbeeld van.

Antivirale therapie

Bij Aids-patiënten of na een orgaantransplantatie kan de antivirale therapie, bijvoorbeeld met ganciclovir gewoon thuis plaatsvinden.

Analgetica en lokaal Anesthetica

Morfine, ropivacaïne, bupivacaïne en lidocaïne kunnen worden toegediend met Easypump® II. 

Diuretica

Het ontwateren van hartfalenpatiënten (denk ook aan COPD-patiënten) door middel van intraveneuze diuretica kan ook thuis gebeuren met behulp van Easypump® II. Het bespaart de patiënten en mantelzorg een vaak moeizame gang naar het ziekenhuis en geeft meer rust en kwaliteit van leven.

Meer informatie

Infuustherapie

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning