U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Gebruiker

Informatie voor patiënt over Easypump® II

Thuis je mobiliteit behouden wordt eenvoudiger met Easypump® II. Deze elastomeer infuuspomp vormt een flexibele oplossing voor zowel korte als langdurige infuusbehandelingen, zoals een antibioticakuur of chemotherapie. 

Thuis zijn is vaak de beste therapie!

Daarom heeft jouw arts een draagbaar infuuspompje voorgeschreven: Easypump® II. Met Easypump® II kan de infuusbehandeling op een veilige en eenvoudige manier gewoon thuis plaatsvinden en kun je je dagelijkse activiteiten weer zo veel mogelijk hervatten.

Easypump® II is een draagbaar elastomeer infusiesysteem. De werking is eenvoudig: als Easypump® II gevuld wordt met vloeistof, rekt het elastomeer op als een ballon. Het opgerekte elastomeer veroorzaakt druk waardoor de vloeistof via het toedieningsslangetje vanzelf het lichaam in stroomt. De flow restrictor zorgt ervoor dat het medicijn met een constante snelheid toegediend wordt. 

Easypump® II is klein en licht. Er zijn geen batterijen of een infuuspaal nodig. Easypump® II is transparant dus op elk moment kan de inhoud van het pompje gecontroleerd worden. Met Easypump® II kun je je dagelijkse activiteiten weer zo veel mogelijk hervatten en hoeft de infuustherapie geen belemmering te zijn.

Bewaren

Easypump® II kan worden bewaard in de koelkast of gewoon op kamertemperatuur, afhankelijk van het medicijn dat erin zit. Wanneer een gevulde Easypump® II voor wat langere tijd bewaard wordt met het medicijn erin, kan dat invloed hebben op de snelheid waarmee hij leeg loopt. Het kan gebeuren dat door lang bewaren Easypump® II wat langzamer inloopt. Veel medicijnen hebben een verschillende maximale opslagduur. Sommige medicijnen verkleuren bijvoorbeeld wanneer deze lang of onder de verkeerde omstandigheden bewaard worden.

Wanneer Easypump® II in de koelkast bewaard wordt, dient deze een aantal uren voor de toediening uit de koelkast gehaald te worden. Het aantal uren is met name afhankelijk van het vulvolume. Exacte informatie per Easypump® II vind je in de brochure.

  • 100 ml of minder: 6 uur voor gebruik
  • 100 - 500 ml: 12 uur voor gebruik
     

Stop Easypump® II nooit in de oven, in warm water of in de magnetron om het op te warmen.

Gebruik

Let voor gebruik altijd op een aantal dingen:

  • dat er geen lekkage is geweest;
  • dat de toedieningsslang geen knik heeft;
  • dat het filter niet nat is geworden aan de buitenkant;
  • dat de flow restrictor altijd contact maakt met de huid;
  • dat Easypump® II op tijd uit de koelkast gehaald is.

 

Flexibele oplossing

De infuustherapie met Easypump® II hoeft geen belemmering te zijn voor je dagelijkse activiteiten. Thuis zijn, naar school gaan of buiten een wandeling maken, behoren met dit draagbare systeem tot de mogelijkheden. Geen gesleep met een infuuspaal of letten op batterijen. En omdat Easypump® II een zachte buitenkant heeft, is deze aan het einde van de infusie weer helemaal plat.

Veelgestelde vragen over Easypump II

Heb je meer informatie nodig?

Bekijk alle antwoorden op veelgestelde vragen.

chevron_rightBekijk alle vragen

Meer informatie

Infuustherapie

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning