Voordelen Eenmalige katheter

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Test gratis een van onze katheters!

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

De zes voordelen

De zes voordelen van eenmalige Actreen® katheters

De katheters van B. Braun bieden veel voordelen ten opzichte van een andere eenmalige katheter. Ook voorkomen ze problemen aan de blaas en urineretentie. Het assortiment bestaat uit verschillende Actreen®  katheters. De zes belangrijkste voordelen van de Actreen® katheters hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Direct gebruiksklaar

1. Direct gebruiksklaar

  • Door de coating met glycerine, een glijmiddel, zijn Actreen® katheters onmiddellijk klaar voor gebruik, zonder dat je water hoeft toe te voegen. Hierdoor is er geen voorbereidingsfase en wachttijd voordat je kunt starten met katheteriseren.

2. Drogen niet uit

2. Drogen niet uit, zelfs niet tot één uur na opening van de verpakking

  • Dit komt omdat er een juiste balans is tussen de hoeveelheid glycerine en water. Hierdoor vermindert de verdamping van water enorm. 
  • Het glijmiddel op de Actreen® katheters is onderzocht. Hiermee is bewezen dat Actreen® katheters tot 60 minuten(1) volledig glad zijn. Hierdoor treedt er geen wrijving op tijdens de katheterisatie.

(1) Om veiligheids- en hygiënische redenen adviseren wij het product zo snel mogelijk na opening te gebruiken.

3. No-touch principe

3. Een no-touch verpakking

  • De no-touch verpakking zorgt ervoor dat je de katheter niet hoeft aan te raken, waardoor je op een veilige manier kan katheriseren.

4. Makkelijk te openen

4. Een makkelijk te openen verpakking

  • De gebruiksvriendelijke verpakking is erg gemakkelijk te openen, doordat er gekozen is voor een dun en makkelijk te scheuren plastic. Actreen® katheters kunnen daardoor ook worden gebruikt bij een verminderde handfunctie. De mannenkatheters hebben bovendien een handige lus, waar een van de vingers in kan worden gestoken om het open scheuren makkelijker te maken.

5. Discreet

5. Discreet

  • De Actreen® mini katheters zijn uiterst klein en onopvallend mee te nemen. De katheter is zó klein, dat deze eenvoudig in je mouw of broekzak past. In elke verpakking zit ook nog een discrete etui waar de dagelijkse benodigde hoeveelheid katheters perfect inpassen. waar je
  • De Actreen® mannen katheters zijn uiteraard langer, maar wél buigzaam. Hierdoor passen ze ook in je sok of binnenzak.

6. Duurzaam

6. Duurzaam & Milieubewust

  • De Actreen® katheters zorgen door hun compacte formaat en minimale verpakking voor erg weinig afval. Doordat er geen metaallaagje in de verpakking is verwerkt, mag alles in de afvalbak voor plasticverpakkingen.

Overige voordelen

Overige voordelen Actreen® katheter

Producten speciaal voor jou

Speciaal voor jou

Deze producten zijn speciaal voor jou in nauwe samenwerking met zorgverleners en andere gebruikers. Dit om voor jou de meest geschikte producten aan te bieden: direct klaar voor gebruik, licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen, discreet en met weinig handelingen te gebruiken.

Veilig in gebruik

Veilig in gebruik

De katheters zijn zonder DEHP weekmakers geproduceerd, wat gezondheidsrisico's vermijdt. Per ongeluk de katheter aanraken wordt voorkomen door altijd een verpakking met een no-touch principe te gebruiken.

Service B. Braun

Service

B. Braun biedt wereldwijd deze service aan al haar klanten.

Center of excellence Frankrijk

Frankrijk

Al onze Actreen® katheters worden met de grootste zorgvuldigheid gemaakt in ons Center of Excellence in Frankrijk.

Overige KatheterWiki onderwerpen

Gratis katheters testen

Test gratis een van onze katheters!

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

Social Media

Niets missen? Volg ons dan op social media