Voordelen Eenmalige katheter

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Test gratis een van onze katheters!

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

De zes voordelen

De zes voordelen van eenmalige Actreen® katheters

Het is erg belangrijk dat een continentiehulpmiddel past bij jou persoonlijke situatie. Jouw levensstijl en levensfase bepalen wat een passend hulpmiddel is. Gelukkig zijn er voldoende keuzemogelijkheden binnen het Actreen® assortiment. De katheters van B. Braun bieden veel voordelen ten opzichte van andere merken eenmalige katheters. De zes belangrijkste voordelen van de Actreen® katheters hebben we voor je op een rijtje gezet. De voordelen zijn gebaseerd op de vormgeving, het soort glijmiddelen en de verpakking. Het zit hem in kleine onderscheidende productkenmerken die voor jou een groot verschil kunnen maken.  

1. Direct gebruiksklaar

1. Direct gebruiksklaar

Een voordeel van het glijmiddel: Actreen® katheters zijn direct gebruiksklaar. Door de coating met glycerine, een glijmiddel, zijn Actreen® katheters onmiddellijk klaar voor gebruik, zonder dat je water hoeft toe te voegen om het glijmiddel te activeren. Hierdoor is er geen voorbereidingsfase en wachttijd voordat je kunt starten met katheteriseren.

2. Drogen niet uit

2. Katheter droogt niet uit

Na het openen van de verpakking blijft de katheter nog een uur lang glad. Dit komt omdat er een juiste balans is tussen de hoeveelheid glycerine en water. De verhouding tussen glycerine en water vermindert de verdamping van water aanzienlijk, waardoor de katheter glad is en blijft zonder dat er glijmiddel van de katheter afloopt en vlekken ontstaan op je kleding.

Het glijmiddel op Actreen® katheters is dan ook uitgebreid onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat Actreen® katheters tot 60 minuten(1) volledig glad zijn. Hierdoor treedt er geen wrijving op tijdens de katheterisatie en kan je de katheter zelfs na een uur nog probleemloos inbrengen en verwijderen.

(1) Om veiligheids- en hygiënische redenen adviseren wij het product zo snel mogelijk na opening te gebruiken.

3. No-touch principe

3. No-touch principe

De no-touch verpakking zorgt ervoor dat je de katheter niet hoeft aan te raken, waardoor je op een veilige manier kan katheteriseren. Hierdoor voorkom je blaasontsteking.

4. Makkelijk te openen

4. Een makkelijk te openen verpakking

De gebruiksvriendelijke verpakking is erg gemakkelijk te openen, doordat er gekozen is voor een dun en makkelijk te scheuren plastic. Actreen® katheters kunnen daardoor ook worden gebruikt bij een verminderde handfunctie. De mannenkatheters hebben bovendien een handige lus, waar een van de vingers in kan worden gestoken om het open scheuren makkelijker te maken.

5. Discreet

5. Discreet en compact

De Actreen® mini katheters zijn uiterst klein en onopvallend mee te nemen. De katheter is zó compact, dat deze eenvoudig in je mouw of broekzak past. Ook is zittend plassen zonder dat de katheter de toiletpot raakt mogelijk door de korte effectieve katheter lengte van 9 centimeter. In elke verpakking zit ook nog een discrete etui waar de dagelijkse benodigde hoeveelheid katheters perfect inpassen. 

6. Duurzaam

6. Duurzaam en beter voor het milieu

Actreen® katheters zorgen door hun compacte formaat en minimale verpakking voor erg weinig afval. Doordat er geen metaallaagje in de verpakking is verwerkt, mag alles in de afvalbak voor plasticverpakkingen. Ook zijn de katheters verpakt in een makkelijk te recyclen plastic soort in plaats van relatief grote hardplastic kokers. 

Intermitterend katheteriseren

Intermitterend katheteriseren

Bij intermitterende katheterisatie verwijder je de katheter wanneer de blaas leeg is. Intermitterend katheteriseren is het op regelmatige tijden legen van de blaas via de plasbuis met een eenmalige katheter die na gebruik wordt weggegooid. De kans op een urineweginfectie is kleiner dan bij een verblijfskatheter.

Intermitterend katheterisatie is een handeling die, na instructie door een continentieverpleegkundige, eenvoudig kan worden aangeleerd. Actreen® intermitterende katheters zijn speciaal ontwikkeld voor jou om het dagelijkse leven overal en altijd gemakkelijker te maken.

Overige voordelen

Overige voordelen Actreen® katheter

Producten speciaal voor jou

Speciaal voor jou

Deze producten zijn speciaal voor jou in nauwe samenwerking met zorgverleners en andere gebruikers. Dit om voor jou de meest geschikte producten aan te bieden: direct klaar voor gebruik, licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen, discreet en met weinig handelingen te gebruiken.

Veilig in gebruik

Veilig in gebruik

De katheters zijn zonder DEHP weekmakers geproduceerd, wat gezondheidsrisico's vermijdt. Per ongeluk de katheter aanraken wordt voorkomen door altijd een verpakking met een no-touch principe te gebruiken.

Service B. Braun

Service

B. Braun biedt wereldwijd deze service aan al haar klanten.

Center of excellence Frankrijk

Frankrijk

Al onze Actreen® katheters worden met de grootste zorgvuldigheid gemaakt in ons Center of Excellence in Frankrijk.

Overige KatheterWiki onderwerpen

Gratis katheters testen

Test gratis een van onze katheters!

Vraag een gratis proefpakket aan.

Klik hier voor een gratis proefpakket

Social Media

Niets missen? Volg ons dan op social media