Dagelijks leven met een katheter

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Leven met een katheter

Op deze pagina vind je verschillende tips om je dagelijkse leven weer op te pakken. De komende tijd verschijnen hier meer onderwerpen die jou iedere dag weer kunnen helpen.

Bewegen en kathetersieren

leven met een katheter en sporten

Bewegen en katheteriseren

Sommige lichamelijke activiteiten kunnen ertoe leiden dat je urine verliest of vaker de aandrang voelt om naar het toilet te gaan. Dit zijn sporten waarbij er meer druk en spanning op de bekkenbodem komt. Meestal zijn dit sporten waarbij je moet rennen, springen of versnellen zoals, hardlopen, tennissen en voetbal. Het is aan te raden voordat je gaat sporten te katheteriseren. Zo voorkom je het overlopen van je blaas en ongewild urineverlies.

Er is altijd wel een vorm van lichaamsbeweging te vinden die voor jou geschikt is. Sporten geeft energie en je blijft je fit voelen. Fit blijven is belangrijk, want een slechte conditie kan je blaasproblemen verergeren. Daarnaast helpt sporten tegen overgewicht en het voorkomen van obstipatie. Er is altijd wel een sport te vinden die minder belastend is voor de bekkenbodem. Denk aan yoga, fitness, fietsen, pilates of zwemmen. Span je bekkenbodem goed aan bij bepaalde oefeningen en zorg dat je voldoende drinkt want je verliest veel vocht tijdens het sporten.

Overige KatheterWiki onderwerpen

Social Media

Niets missen? Volg ons dan op social media