U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Digitaal ziekenhuis

Cybersecurity in de gezondheidszorg

Cybersecurity is een groeiend probleem voor zorgverleners. Patiëntveiligheid en bedrijfsrisico's, zoals het verlies van patiëntengegevens en andere gevoelige informatie, moeten beschermd worden in overeenstemming met lokale regelgeving, zoals de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) en de General Data Protection Regulation (GDPR).

Gegevensbescherming

Het Space®plus en OnlineSuiteplus systeem is het eerste infuuspompplatform van B. Braun dat is ontwikkeld om te voldoen aan alle primaire eisen met een duidelijke focus op patiëntveiligheid en connectiviteit en cybersecurity van het elektronisch patiëntendossier.

Daarom worden alle gegevens die via het ziekenhuisnetwerk tussen de Space®plus infuuspompen en de OnlineSuiteplus servers worden verzonden, end-to-end versleuteld.

Levenscyclusbeheer & gegevensbescherming

Om zichzelf te beschermen tegen de toenemende cyberaanvallen in de gezondheidszorg moeten ziekenhuisinformatiesystemen en medische apparatuur regelmatig worden bijgewerkt. Het up-to-date houden van het systeem met de nieuwste technologie zorgt ervoor dat de beveiliging gehandhaafd kan blijven.

Bij de ontwikkeling van Space®plus en OnlineSuiteplus hebben we ons vanaf het begin gericht op het gemak van software-updates.

15-19% van de medische apparatuur draait op verouderde besturingssystemen, wat een veiligheidsrisico oplevert.[1]

We streven ernaar tijdig software-updates te leveren wanneer er nieuwe bedreigingen opduiken. Het toepassen van deze updates is de laatste stap in het proces. Het wordt aanbevolen dat apparaten altijd de laatste software-updates hebben, zodat ze voldoen aan de laatste veiligheidsnormen en bugfixes.

Belangrijke patches en updates maken deel uit van het cybersecurity management voor medische hulpmiddelen. Wij blijven beveiligingspatches onderhouden gedurende de gehele levenscyclus van het product.

Gezondheidszorg 4.0: Slimme technologie, slimme ziekenhuizen

Elektronisch medisch dossier (EMR) als beheerder van big data

Elektronisch patiëntendossiers kunnen helpen bij het verwerken van big data. Dankzij de technologie van het EPD kunnen er gemakkelijk patiëntengegevens in verschillende zorginstellingen bijgewerkt en gevolgd worden. Preventieve onderzoeken, screenings en controles worden minder snel vergeten of dubbel uitgevoerd. Zo verbeteren EPD's de efficiëntie van de zorgverlener.2

We werken al jaren nauw samen met de belangrijkste leveranciers van EPD systemen. Het volledige Space®plus & OnlineSuiteplus systeem is ontworpen om naadloos aan te sluiten op verschillende EPD-systemen doormiddel van de bi-directionele HL7-IHE interface.

Service & consultancy

Er staat een team van getrainde experts klaar om advies en ondersteuning op maat te leveren aan de informatietechnologie en biomedische afdelingen van ziekenhuizen. Wij ondersteunen de veilige integratie van de standaard interfaces tussen medische apparatuur en het ziekenhuisnetwerk en op maat gemaakte oplossingen. Het team biedt ook ondersteuning bij het onderhoud.

OnlineSuiteplus is een slim asset management systeem. Bekijk met één klik de status van de infuuspompen in real-time. Efficiënte processen voor het updaten van infuusapparatuur met de nieuwste software en geneesmiddelenbibliotheekgegevens via het netwerk van het ziekenhuis zijn een essentieel tijdbesparend voordeel voor de biomedische afdeling.

De klinische beschikbaarheid van de infuuspompen blijft behouden omdat de therapie niet wordt onderbroken tijdens de gecontroleerde overdracht van updates.

DeviceManagerplus biedt technici een gecentraliseerde toolbox voor het beheer van infuuspompen in het hele ziekenhuis via het netwerk.

Meer informatie

Heb je een vraag over geautomatiseerde infuustherapie?
Via onderstaand contactformulier kan je contact opnemen met ons.

Infuustherapie

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning