Oplossingen

Oplossingen voor handhygiëne

Binnen het concept voor handhygiëne hebben we huidvriendelijke waslotion zonder alkaliën en snelwerkende handdesinfectiegel met extra vochtinbrengende bestanddelen. Daarnaast bevat het assortiment  verzorgende lotions, omdat het verzorgen van de handen ook belangrijk is.

Onze producten op maat garanderen:

 • goede huidtolerantie;
 • pH-neutrale en base-vrije zepen, met of zonder parfum;
 • efficiënte handontsmettingsmiddelen voor hygiënisch of chirurgisch gebruik;
 • verkrijgbaar in verschillende varianten: vloeibaar of gel, geurloos;
 • uitgebreid werkingsspectrum.

Handen wassen

Was je handen met water en zeep wanneer je handen zichtbaar vuil zijn (bloed of andere lichaamsvloeistoffen of na gebruik van het toilet). Als blootstelling aan mogelijke sporenvormende ziekteverwekkers sterk wordt vermoed of is aangetoond, met inbegrip van uitbraken van Clostridium difficile, heeft handen wassen met water en zeep de voorkeur. Was je handen aan het begin en einde van de dienst en voor en na een pauze.

Bekijk de compliance tools

Brochure

Beschrijving Document Link
Brochure Softaskin®
pdf (1021.7 KB)

Handdesinfectie

Chirurgische handdesinfectie van 90 naar 60 seconden

De minimale inwerktijd van handalcohol bij chirurgische handdesinfectie is 90 seconden. Minimaal 90 seconden chirurgische handdesinfectie toepassen is een uitdaging. Daarnaast moet ook de juiste techniek toegepast worden voor een goed resultaat. 

Promanum® Pure brengt de inwerktijd terug naar 60 seconden.

De chirurg en de deskundige infectie preventie die verantwoordelijk is voor de naleving van goede handhygiëne zijn minder tijd kwijt. want uiteindelijk is natuurlijk de patiënt hier het meeste bij gebaart.

Naast de snelst werkende handalcohol met het breedste spectrum bieden wij ook handige compliance tools voor jouw en je organisatie, zodat handhygiëne beter nageleefd wordt. 

Promanum® Pure is geschikt voor routinematige hygiënische handontsmetting als de handen niet zichtbaar vuil zijn. Het is sneller, effectiever en wordt beter door de handen verdragen dan wassen met water en zeep. Desinfecteer je handen:

 • Voor en na het aanraken van de patiënt.
 • Voordat een invasief instrument wordt aangeraakt voor verzorging van de patiënt, ongeacht of er handschoenen worden gebruikt of niet.
 • Na contact met lichaamsvloeistoffen of excreties, slijmvliezen, niet-intacte huid of wondverband.
 • Bij verplaatsing van een besmette plaats naar een andere plaats tijdens verzorging van dezelfde patiënt.
 • Na contact met oppervlakken en voorwerpen (waaronder medische apparatuur) in de onmiddellijke nabijheid van de patiënt.
 • Na het uittrekken van steriele of niet-steriele handschoenen.
 • Voor het hanteren van medicatie en het bereiden van voedsel.
   

Bekijk de compliance tools
 

Brochure

Beschrijving Document Link
Brochure Promanum®
pdf (1.4 MB)
Brochure Softa-Man® ViscoRub
pdf (1.4 MB)

Handverzorging

Huidverzorging wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel van handhygiëne en infectiebestrijding, aangezien een slechte huidintegriteit wordt gezien als de belangrijkste factor bij het niet-naleven van handdesinfectie. Niet naleven kan leiden tot meer ziekenhuisinfecties bij patiënten, maar vormt ook een infectierisico voor jou.

Vergeet niet om jouw handen regelmatig te hydrateren met Trixo-lind® of Trixo-lind Pure®. Effectieve preventie en behandeling kunnen je handen helpen hun natuurlijke vocht vast te houden en ervoor zorgen dat ze in de beste conditie zijn.

Bekijk de compliance tools

Brochure

Beschrijving Document Link
Brochure Trixo®-lind
pdf (1004.1 KB)

Tips en tools handhygiëne

Wil je handige tips en tools ontvangen over handhygiëne?

Jaarlijks krijgen 7,1% van de patiënten een ziekenhuisinfectie. Dit kost, naast het leed voor de patiënt, gemiddeld € 1.400,- aan extra behandelkosten. 50% van deze infecties is met goede handhygiëne te voorkomen. We helpen je graag om de handhygiëne in jouw organisatie te verbeteren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijgt van ons handige tips en tools. Vergeet je inschrijving niet te bevestigen met de email die je in je inbox krijgt.

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning