U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

Jouw partner voor slimme handhygiëne

Waarom is handhygiëne belangrijk?

Elke dag sterven er over de hele wereld duizenden mensen aan infecties die zij oplopen tijdens het ontvangen van gezondheidszorg. Op de handen zitten altijd bacteriën en virussen. Via de handen kunnen deze dan ook gemakkelijk worden overgebracht. Goede handhygiëne is belangrijk om de overdracht van schadelijke pathogenen en infecties te voorkomen. Wil je de handhygiëne binnen jouw organisatie verbeteren? Wij helpen je hier graag bij!

Het belang van goede handhygiëne:
 

  • Infectiepreventie: handhygiëne is de meest effectieve manier om de verspreiding van infecties te voorkomen. Door je handen regelmatig te wassen of te desinfecteren, kun je het risico op het oplopen en verspreiden van ziekten zoals verkoudheid, griep, diarree en voedselvergiftiging aanzienlijk verminderen.
  • Bescherming van kwetsbare personen: jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand zijn vatbaarder voor infecties. Goede handhygiëne is van essentieel belang om deze kwetsbare groepen te beschermen.
  • Veiligheid in de zorgsector: in de zorgsector is handhygiëne cruciaal om te voorkomen dat patiënten worden besmet met infecties. Zorgmedewerkers moeten hun handen regelmatig wassen of desinfecteren om te voorkomen dat ze bacteriën en virussen overdragen van de ene patiënt naar de andere.
  • Verbetering van de volksgezondheid: goede handhygiëne kan de volksgezondheid in zijn geheel verbeteren door het aantal infecties te verminderen. Dit kan leiden tot een vermindering van het aantal ziekenhuisopnames, sterfgevallen en kosten voor de gezondheidszorg.

Meer informatie

Neem contact op met onze experts

Infectiepreventie en controle

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning

Bronnen
[1] Pittet, Didier; „Adapt to adopt; TEDxPlaceDesNations“, under https://www.youtube.com/watch?v=5tgH0uTqqcE (accessed at 2 May 2016)
[2] WHO; Presentation: WHO_Facts_DRT661; „Health Care-Associated Infection and Hand Hygiene Improvement - Slides for the Hand Hygiene Co-ordinator von der WHO“, under http:// www.who.int (accessed at 2 May 2016)
[3] European Centre for Disease Prevention and Control. Antimicrobial resistance surveillance in Europe 2015. Annual Report of the European Antimicrobial Resistance Surveillance Network (EARS-Net). Stockholm: ECDC; 2017
[4] WHO. http://www.who.int/gpsc/5may/MDRO_literaturereview.pdf?ua=1 (accessed 01.02.2016)