Vacuümtherapie naadlekkage
Upper en lower GI

Naadlekkage, timing is key!

Lekkage van een anastomose in het bovenste deel van het maagdarmkanaal of in de diepe rectale zone kan ernstige gevolgen hebben voor patiënten. Ook wel naadlekkage genoemd. Naadlekkage is nog steeds één van de meest gevreesde complicaties na resectie in upper en lower GI. Vacuümtherapie kan effectief worden ingezet voor behandeling van naadlekkage. Timing is erg belangrijk voor een optimaal resultaat, zoals bij surfen je ook precies moet timen om de golf te nemen.

Bekijk op welke manier Eso-SPONGE® en Endo-SPONGE® ingezet kan worden en waarom timing zo belangrijk is voor het behandelplan.

Hoe werkt vacuümtherapie voor behandeling van naadlekkage?

hoe werkt vacuumtherapie

Vacuümtherapie is een negatieve druktherapie die wordt gebruikt om wondgenezing te stimuleren. Deze behandeling wordt veel ingezet voor chronische en complexe wonden. Het is bewezen dat endoscopische vacuümondersteunde wondsluitsystemen een belangrijk alternatief kunnen zijn voor patiënten met een naadlekkage. Het zorgt voor continue wonddrainage en bevordert weefselgranulatie, waardoor de wond minder tijd nodig heeft om te genezen en een hoge lekkagesluiting vertoont.

Maak een afspraak voor training of begeleiding

Caroline Van Caelenberg
Product Manager