U bent succesvol uitgelogd.

menu
close

Voorkomen van wondinfecties

Wondbedvoorbereiding

Het concept van "wondbedvoorbereiding" werd voor het eerst beschreven door Falanga et al (2000) en kan worden gedefinieerd als het voorbereiden van een wond om endogene wondgenezing te versnellen en om de doeltreffendheid van geavanceerde wondbehandelingsproducten te verbeteren. Het uiteindelijke doel is vorming van gezond granulatieweefsel wat resulteert in complete wondsluiting.

Minder infecties, minder kosten

Voorkom biofilm met een unieke combinatie van betaïne en polyhexanide. Prontosan® biedt je een "evidence based" oplossing. De betaïne in Prontosan® zorgt voor een oppervlaktespanning die vele malen lager is dan water of NaCl 0,9%. Hierdoor kan de polyhexanide de bacteriegroei remmen en wordt biofilm wel effectief verwijderd.

Studies tonen aan dat Prontosan® op deze manier de kans op een wondinfectie van 40% naar 3% verkleint! Infecties voorkomen is bewezen beter en goedkoper dan het behandelen ervan. Wondinfecties worden veroorzaakt door de aanwezigheid en verspreiding van micro-organismen. Er zijn talloze manieren waarop micro-organismen het wondbed kunnen binnendringen. Het belangrijkste doel is om infecties te voorkomen in plaats van te behandelen. 

Case Studies & wetenschappelijk bewijs

RCT-Prontosan Study

Effect of Prontosan on wound bed preparation and inframmation in chronic wounds

pdf, 143.6 KB

download Download

Summary RCT Prontosan Study

Effect of Prontosan on wound bed preparation and inflammation in chronic wounds

pdf, 99.0 KB

download Download

Gerelateerde documenten

Biofilm Made Easy

pdf, 537.9 KB

download Download

Prontosan® Made Easy

pdf, 292.8 KB

download Download

Prontosan® Debridement Made Easy

pdf, 1.5 MB

download Download
person_outline My B. Braun