U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout

TPV bereiding

Samenstelling van parenterale voeding

Parenterale voeding is een complex geneesmiddel. Het bestaat uit veel macro- en micronutriënten in verschillende combinaties en variëren in volume van 100 ml voor premature baby's en pasgeborenen tot 4.000 ml voor volwassenen.

Voeding met patiëntspecifieke samenstelling

Parenterale voeding kan verkrijgbaar zijn als patiëntspecifieke samenstelling in gebruiksklare preparaten op basis van enkelvoudige voedingsstoffen of aangepaste  2-kamerzakken of 3-kamerzakken. Bijvoorbeeld voor pasgeborenen en premature baby's, waarbij de behoeften dagelijks kunnen veranderen, voor patiënten met lever- of nierinsufficiëntie of dunne darmpatiënten. Deze op de patiënt afgestemde therapieën kunnen handmatig of automatisch met een mengapparaat worden bereid.

handmatig-voeden-samenstellen-in-apotheek
zorgverlener bereidt medicijnen voor op een mengapparaat
totale parenterale voeding samenstelling

Partner van apothekers tijdens het gehele samenstellingsproces

voorschrijfproces met Clinus

transcriptie zonder menselijke fouten

Eenvoudige comp.controles compatibiliteit

Transferset met 26 leidingen

een breed scala aan tassen

groot 16-inch gebruikersdisplay

Dubbele aandrijving vultechnologie

Barcodes voor foutloze transcriptie

Easy Clip flaconhouders

Samenstelling van parenterale voeding

Het grootste voordeel van geautomatiseerde bereiding is dat het risico op menselijke fouten wordt gereduceerd, omdat de transcriptie van de regimes elektronisch wordt uitgelezen met een barcodescanner direct op het etiket en de nauwkeurigheid van de afgifte wordt verbeterd. Geautomatiseerde bereiding is ook minder arbeidsintensief waardoor en meer bereidingen per dag gedaan kunnen worden.

Als de compounder is aangesloten op een ziekenhuisinformatiesysteem, is directe elektronische archivering en documentatie mogelijk.

Samenstellen_met_apex

Referenties:

[1] Miller MR, Robinson KA, Lubomski LH, et al. Medicatiefouten in de pediatrische zorg: een systematische evaluatie van de epidemiologie en een evaluatie van het bewijsmateriaal ter ondersteuning van de aanbevelingen voor een reductiestrategie. BMJ Quality & Safety 2007;16:116-126.

[2] Cowley E, Williams R, Cousins D. Bemiddelingsfouten bij kinderen: een beschrijvende samenvatting van medicatiefoutrapporten die zijn ingediend bij de Amerikaanse farmacopee. Huidig therapeutisch onderzoek 2001;62(9) :627-640.