U bent succesvol uitgelogd.

menu
close

Compliance netwerk

Programma en procedure

Het management van elke organisatie binnen B. Braun is verantwoordelijk voor het opzetten, onderhouden en voortdurend verbeteren van een lokaal complianceprogramma. Dit in overeenstemming met eisen vanuit de 'Group Compliance Office' (en alle geldende wet- en regelgeving).

Het complianceprogramma omvat:

  • De benoeming van een lokale Compliance Officer;
  • het uitdragen en verzorgen van trainingen over de gedragscode;
  • een continue monitoring van de compliance status;
  • het opzetten van regelmatige, periodieke, schriftelijke statusrapporten;
  • het creëren van kanalen om collega's en derden aan te moedigen om vermoedelijke compliance overtredingen te melden.

Group Compliance Office

Group Compliance Office is een organisatorische eenheid die rechtstreeks rapporteert aan het bestuur van B. Braun SE (Duitsland) en de verantwoordelijkheid heeft voor het uitvoeren van toezichts- en overlegfuncties. Op functioneel niveau en voor zaken die goedkeuring vereisen, rapporteert het rechtstreeks aan de CEO van de B. Braun SE. Group Compliance Office wordt gezamenlijk geleid door Group Compliance Policy Officer (Dr. Volker Daum), die intern verantwoordelijk is voor de regelgeving (normen waaronder het opstellen en ontwikkelen van Compliance Guidelines, consultancy en training), en Group Compliance Organisation Officer (Dhr. Thomas Klabunde), die intern verantwoordelijk is voor handhavingszaken (organisatiestructuur en implementatiemonitoring). Group Compliance Office is verantwoordelijk voor de uitvoering en voortdurende ontwikkeling van het Compliance Management Systeem. 
Group Compliance Office, ondersteund door Group Compliance Committee, rapporteert ten minste eenmaal per jaar in detail aan de gehele Raad van Bestuur en staat het gehele Bestuur bij in het opstellen van rapportages voor de Auditcommissie van de Raad van Commissarissen en bij het opstellen van het jaarlijkse Compliance Rapport.

Heb je vragen over compliance?

Compliance

 

De bescherming van de persoonsgegevens van onze klanten is erg belangrijk voor ons en we nemen het zeer serieus. Uw persoonlijke gegevens zijn onderworpen aan gegevensbescherming en worden alleen verzameld en opgeslagen om redenen van aanpak. In geen geval zullen wij uw persoonsgegevens doorgeven aan derden buiten de B. Braun-groep of deze gebruiken of opslaan voor andere doeleinden. Ons personeel is opgeleid om met persoonsgegevens om te gaan en is verplicht om te voldoen aan de voorschriften inzake gegevensbescherming.

 

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning
person_outline My B. Braun