Was en droog uw handen zorgvuldig

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Schone handen kunnen levens redden!

Handhygiëne is een van de belangrijkste maatregelen om infecties te voorkomen. Dat blijft wereldwijd een enorme uitdaging

Binnenkort is het 15 oktober, de Internationale Dag van de Handhygiëne. De Wereldgezondheidsorganisatie voerde deze Werelddag in 2009 in als onderdeel van de campagne ‘Save lives – clean your hands’. Maar is handen wassen nu werkelijk een kwestie die een eigen Werelddag nodig heeft? Ja. Hier vertellen we waarom.
In principe is het heel eenvoudig om je handen te wassen en te ontsmetten. In ziekenhuizen en medische praktijken, maar ook daarbuiten, zijn de feiten goed bekend: handen zijn de belangrijkste overdragers van pathogenen. Daarom is handen wassen één van de belangrijkste maatregelen om infecties te voorkomen. Onze infographic toont u de essentiële stappen.

Die theoretische kennis wordt echter niet altijd toegepast in het dagelijks leven. Er zouden heel veel infecties kunnen worden voorkomen als mensen op kritieke momenten hun handen zouden wassen volgens een specifieke procedure. Dankzij systematische ontsmetting kunnen jaarlijks 5 tot 8 miljoen sterfgevallen worden voorkomen, legt professor Didier Pittet uit in zijn TEDx-praatje. Pittet is directeur van het infectiecontroleprogramma van het ziekenhuis, lid van de faculteit geneeskunde van de Universiteit van Genève, en extern directeur van het eerste wereldwijde programma voor patiëntveiligheid van de WHO: 'Clean Care is Safer Care'.

B. Braun is stichtend lid van de Private Organization for Patient Safety (POPS) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Doel van deze organisatie is de prevalentie van zorggerelateerde infecties te verminderen door de handhygiëne te verbeteren, op basis van het WHO-programma 'Clean Care is Safer Care'. B. Braun zet zich in om het wereldwijde bewustzijn van het belang van handhygiëne te verhogen, bijvoorbeeld aan de hand van de Hand Hygiene Excellence Award.