Upgrade jouw boor- en zaagapparatuur!
ELAN 4 & Acculan 4

Switch naar de nieuwe generatie boor- en zaagapparatuur

Kan de boor- en zaagapparatuur in jouw ziekenhuis niet meer gerepareerd worden of vinden chirurgen deze niet meer betrouwbaar? Ontdek de twee krachtige Aesculap® concepten voor boren en zagen. ELAN 4 en Acculan 4 zijn gemakkelijk in gebruik door het plug-and-play systeem en bieden ergonomisch comfort voor de gebruiker. Bekijk de voordelen voor verschillende toepassingsgebieden en ervaar de multidisciplinaire inzetbaarheid. Met deze nieuwe generatie boor- en zaagapparatuur bied je chirurgen in jouw ziekenhuis een efficiënte upgrade. Bekijk de servicemodules voor nog meer efficiëntie en optimale inzetbaarheid van jouw apparatuur.

ELAN 4

elan 4 boor- en zaagapparatuur

ELAN 4

Elektrisch highspeed-systeem
 • Ultieme precisie en krachtige prestaties
 • Perfecte balans 
 • Ergonomische en veilige grip 
 • Plug-and-play systeem met kleurmarkering
 • Herbruikbare boren, frezen en zaagbladen
 • Bedraad of draadloos voetpedaal
 • Geïntegreerd irrigatiesysteem

 

ELAN 4 - experience the difference

De geïntegreerde motor zorgt voor een perfecte balans van het handstuk. Door de directe aandrijving is er geen krachtverlies en nauwelijks warmteontwikkeling. De korte handstukken en het ergonomisch design bieden een comfortabele en veilige grip. ELAN 4 is gemakkelijk in te stellen en intuïtief in gebruik door de kleurmarkering en het plug-and-play systeem. Het voorraadbeheer is gemakkelijk te overzien door reductie van artikelen. De herbruikbare boren, fresen en zaagbladen passen namelijk op alle handstukken. Een bijkomend voordeel is de kostenbesparing die je hiermee realiseert. Bekijk de voordelen van ELAN 4 voor de verschillende chirurgische specialisaties.

Hoe werkt ELAN 4

 • Bediening van het motorhandstuk

  Bekijk alle voordelen

 • Reiniging van interne lumen

  Gebruik van het spoelrek

Aesculap ELAN 4 craniotoom

Een neurochirurgische operatie begint meestal met een boorgat ter voorbereiding van een craniotomie. ELAN 4 heeft een uitgebreid assortiment in uiteenlopende maten om precies te kunnen werken en de gewenste opening van de schedel te realiseren. 

Download brochure boor- en zaagapparatuur voor neurochirurgie

Aesculap ELAN 4 zagen

Voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie is een krachtige highspeed-motor gewenst. Tijdens een osteotomie, fixatie van de kaak, het plaatsen van implantaten en aangezichtsreconstructies werken kaakchirurgen dagelijks met boor- en zaagapparatuur. 

Download brochure boor- en zaagapparatuur voor kaakchirurgie

Aesculap ELAN 4 frezen

De KNO-arts verricht operaties aan zowel de vorm als de functie van de neus en oren waarbij boor- en zaagapparatuur noodzakelijk zijn. ELAN 4 biedt oplossingen voor de meest uiteenlopende uitdagingen binnen deze discipline. Op de diverse handstukken met ingebouwde motor (tot 80.000 rpm) zijn verschillende accessoires aan te sluiten.

Download brochure boor- en zaagapparatuur voor KNO-chirurgie

Aesculap ELAN 4 kleine boor

De fijne techniek die ELAN 4 biedt is zeer geschikt voor het bewerken van kleine botten in handen en voeten. De ELAN 4 electro boormachine is uitermate geschikt voor het bewerken van hard weefsel, kraakbeen, botvervangers, het in- en uitdraaien van botpennen en het plaatsen van K-draden. Hiervoor zijn verschillende instrumenten en opzetstukken beschikbaar.

Download brochure boor- en zaagapparatuur voor hand- en voetchirurgie

Acculan 4

acculan 4 boor- en zaagapparatuur

Acculan 4

Accusysteem
 • Krachtige prestaties - 250 watt
 • Lange levensduur door apart steriliseren van behuizing (uitneembare batterij met besturingselektronica)
 • Titanium behuizing maakt mechanische alkalische reiniging mogelijk
 • Plug-and-play systeem met kleurmarkering

Acculan 4 - experience the difference

Eenvoudig te gebruiken boor- en zaagsysteem dat betrouwbaarheid, duurzaamheid en ergonomie combineert. Acculan 4 is een accu-aangedreven systeem zonder compromissen in kracht of betrouwbaarheid, en is geschikt voor verschillende chirurgische specialisaties. Wist je dat er een back-up mogelijkheid is om Acculan 4 met een kabel aan te sluiten op elektriciteit? Bekijk de brochure "Acculan 4 electro" voor meer informatie over deze upgrade.

Om bij een osteosynthese de botdelen in de juiste positie aan elkaar vast te zetten met zo min mogelijk tussenruimte, zijn betrouwbare en krachtige instrumenten onmisbaar voor een orthopedisch chirurg.

Het "drill/reamer" handstuk is de ideale oplossing voor orthopedisch chirurgen die op zoek zijn naar een krachtige motor voor het uitfrezen van de heupkom in het bekken. En het brede assortiment aan koppelstukken voor de small drill motor zijn eenvoudig in gebruik voor de meest gangbare frees en boor opzetstukken.

Acculan 4 klein handstuk

Het kleinste Acculan 4 handstuk kan worden gebruikt voor fixatie van kleine fragmenten en intramedullaire osteosynthese in traumatische orthopedie. De small drill motor is eenvoudig in gebruik voor de meest gangbare boor- en freesopzetstukken, maar ook voor het plaatsen van fixatiepennen.

Download brochure boor- en zaagapparatuur voor traumachirurgie hand en voet

Acculan 4 sternumzaag

Voor het openen van het borstbeen is de Acculan 4 reciprocerende sternumzaag het juiste gereedschap. Krachtig en gemakkelijk in gebruik, een combinatie van betrouwbaarheid, lange levensduur en optimale ergonomie.

Acculan 4 dermatoom

Met de Acculan 4 dermatoom (huidsnijder) kan je heel precies dunne plakken huid van een donorgebied af halen om er een huidtransplantatie mee uit te voeren. Met het instellingswieltje kan je gemakkelijk de snijddikte aanpassen tussen de 0,2 - 1,2 mm en de breedte instellen tot 78 mm. Een specifieke aanvulling op de Acculan 4 dermatoom is het accessoire voor het maken van geperforeerde huidtransplantaties.

Onderhoud en service

onderhoud boor- en zaagapparatuur technische service

Onderhoud boor- en zaagapparatuur

Technische service ELAN 4 en Acculan 4

Reduceer de kans op onverwachte storingen en reparaties door het proactief inplannen van onderhoud. Dit zal helpen kosten te verlagen, optimale inzet van apparatuur te vergroten en de continuïteit van de patiëntenzorg te waarborgen. Juist gebruik en een goede technische staat dragen bij aan de veiligheid van de gebruiker en patiënt. Bekijk welke Aesculap® technische servicemodule het beste past bij jouw wensen.

 • Functionele betrouwbaarheid
 • Preventie van onverwachte uitval
 • Optimale inzet van apparatuur
 • Behoud van lange levensduur
 • Onderhoud tegen vastgestelde prijs
 • Kostenbesparend

Een standaard preventiefonhoudscontract waarbij één keer per jaar alle aan slijtage onderhevige onderdelen worden vervangen. Overige reparaties en onderdelen vallen niet binnen het contract en worden extra doorberekend.

Bij aankoop van nieuwe chirurgische motorsystemen bieden wij de mogelijkheid om een compleet onderhoudsconcept voor de eerstvolgende drie jaar vast te leggen. Deze omvat het jaarlijkse onderhoud waarop wij twaalf maanden garantie verlenen. Inclusief gratis bruikleenset tijdens onderhoud. Wil jij weten wat wij tijdens het preventief onderhoud doen? Download het overzicht van servicemodules voor boor- en zaagapparatuur.

Een serviceconcept dat bruikleensets overbodig maakt. Het is gebaseerd op een roulatiesysteem. Op het moment dat het chirurgische motorsysteem wordt aangeboden voor preventief onderhoud zal deze direct worden vervangen door hetzelfde motorsysteem, kwalitatief vergelijkbaar of beter. Deze blijft in gebruik tot het volgende onderhoudsmoment. Maximale beschikbaarheid, minimale inspanning.

Controleren

Bekijk het stappenplan voor onderhoud van trepaanboren.

Oliën

Gebruik Aesculap® Sterilit® oliespray met de juiste adapter voor ELAN 4 of Acculan 4. Spuit het handstuk na gebruik 2 seconden door om jouw boor- en zaagapparatuur in topconditie te houden. Lees voor gebruik altijd eerst de gebruiksaanwijzing waar het oliën ook in staat beschreven.

Reiniging

Het juist reinigen is belangrijk voor een goede staat van jouw apparatuur. Wil je alle ELAN 4 en Acculan 4 reinigingsinstructies bekijken? Ga dan naar het portaal waar alle digitale handleidingen en reprocessing instructies zijn te vinden en zoek op artikelnummer.

Voor kwaliteitsbehoud van Aesculap® boor- en zaagapparatuur adviseren wij de apparatuur en accessoires te fixeren in manden met ECCOS® fixatiehouders. B. Braun consultants staan voor je klaar om samen met jou sets te optimaliseren voor specifieke chirurgische indicaties. Met als doel reductie van materialen en advies over fixatie van apparatuur en instrumenten.

ECCOS fixatiehouders ELAN 4
ECCOS fixatiehouders ACCULAN 4

Heb je vragen over Aesculap® boor- en zaagapparatuur? Neem dan contact op met:

Hans Vermeulen
Sales Representative
René Stegeman
Sales Representative

Download brochures

Compleet productoverzicht

Beschrijving Document Link
Brochure Aesculap Power Systems Elan 4 en Acculan 4
pdf (11.9 MB)
Brochure Aesculap Burrs & Blades Elan 4 en Acculan 4
pdf (3.8 MB)

Productselectie specialisaties

Beschrijving Document Link
Brochure boor- en zaagapparatuur kaakchirurgie Productieselectie ELAN 4
pdf (2.7 MB)
Brochure boor- en zaagapparatuur KNO-chirurgie Productieselectie ELAN 4
pdf (4.9 MB)
Brochure boor- en zaagapparatuur neurochirurgie Productieselectie ELAN 4
pdf (7.8 MB)
Brochure boor- en zaagapparatuur hand- en voetchirurgie Productieselectie ELAN 4 en Acculan 4
pdf (1.8 MB)