U bent succesvol uitgelogd.

Hello !
Logout
close

Ontslag management

Wij helpen u een naadloos ontslagproces te realiseren en bieden follow-upzorg

Zorgvragers veilig en efficiënt van het ziekenhuis naar hun thuis brengen is vaak een complexe en tijdrovende taak. B. Braun kan professionele zorgverleners in alle zorginstellingen ondersteunen om dit proces zo soepel en naadloos mogelijk te organiseren.

 • Ongeveer

  0%

  van de patiënten heeft na ontslag uit het ziekenhuis nazorg nodig. [1]

 • Ongeveer

  0%

  van de patiënten wordt ongepland binnen 30 dagen opnieuw opgenomen in het ziekenhuis. [2]

 • Ongeveer

  0%

  van de ziekenhuisopnames kan worden vermeden. [3]

“De patiënt vereist verschillende therapeutische procedures in het ziekenhuis, waarvan sommige poliklinisch moeten worden voortgezet. Maar wat gebeurt er nadat de patiënt uit het ziekenhuis is ontslagen? Er is een opening in de zorg die moet worden gedicht. Ik ben blij dat ik mijn patiënten na ontslag uit het ziekenhuis in de handen van B. Braun en zijn zorgnetwerk kan plaatsen.”

PD Dr. med. MBA Adolph​, University Hospital Tübingen, Germany​

B. Braun Ontslagbeheer​

Artsen en verpleegkundigen in ziekenhuizen en poliklinieken staan dagelijks voor de uitdaging om veilige, duurzame en lean-methoden te ontwikkelen om een hoge kwaliteit in de transitie te garanderen. Als uw partner helpen wij u uw eigen processen te verbeteren en kunnen wij actief de stap van ontslag van patiënten naar het begin van de nazorg nemen, waardoor de zorgkloof wordt gedicht.

close

Analyseert

Analyseert

Onze experts evalueren uw huidige ontslagprocedure en uw mogelijkheden op het gebied van hulpmiddelen.​

close

Adviesbureaus

Adviesbureaus

Onze deskundigen bespreken en ontwikkelen met u een geoptimaliseerde procedure voor ontslag van patiënten op basis van uw specifieke vereisten en beschikbare middelen.​

close

Workshop en opleiding

Workshop en opleiding

Onze experts organiseren workshops en trainingen voor uw professionele zorgverleners om zich naadloos aan te passen aan de nieuwe methode, in overeenstemming met het eerder overeengekomen ontslagproces.​

close

Geoptimaliseerde processen

Geoptimaliseerde processen

Onze experts overleggen voortdurend met u tijdens de implementatie van de nieuwe procedure.​

Neem contact op met onze experts

check_circle

Your request could not be submitted. Please try again.

warning

[1] Alper E, O'Malley TA, Greenwald J. Ontslag uit het ziekenhuis en heropname. UpToDate; 3 februari 2023. Geraadpleegd op 28 april 2023 van https://www.uptodate.com/contents/hospital-discharge-and-readmission/print

[2] Brunner-La Rocca HP, Peden CJ, Soong J, Holman PA, Bogdanovskaya M, Barclay L. Redenen voor heropname na ontslag uit het ziekenhuis bij patiënten met chronische ziekten-Informatie uit een internationale dataset. PLoS One. 2020 30 juni;15(6):e0233457. doi: 10,1371/journal.pone.0233457. PMID: 32603361; PMCID: PMC7326238.

[3] van Walraven C, Bennett C, Jennings A, Austin PC, Forster AJ. Aandeel ziekenhuisopnames die vermijdbaar worden geacht: een systematische herziening. CMAJ. 2011 19 april;183(7):E391-402. doi: 10,1503/cmaj.101860. Epub 28 maart 2011. PMID: 21444623; PMCID: PMC3080556.