ExpertCare a new B. Braun Company

Productsnelzoeker

Kies een categorie of subcategorie

Persbericht

B. Braun verwelkomt ExpertCare in de familie

B. Braun wil zich in Nederland en België sterker positioneren binnen de ambulante zorgmarkt. Met de overname van de gespecialiseerde thuiszorgorganisatie ExpertCare halen zij de kennis van de thuiszorgmarkt in huis. Hiermee speelt B. Braun in op de maatschappelijke ontwikkeling waarin zorg steeds meer thuis of buiten het ziekenhuis plaatsvindt. 

Gedeelde visie 
Door een gedeelde visie op ziekenhuisverplaatste zorg hebben ExpertCare en B. Braun elkaar gevonden. Met de specifieke kennis van ExpertCare kan B. Braun zich nog meer ontwikkelen tot vaste partner van ziekenhuizen en zorgpartners en helpen de gezamenlijke doelstellingen te realiseren. ExpertCare zal door het samengaan met B. Braun meer kennis en expertise opdoen over medische apparatuur, hulpmiddelen en services, waardoor zij hun cliënten beter van dienst kunnen zijn in hun thuissituatie en de kinderzorgvilla's. Door krachten en kennis te bundelen van ExpertCare, Villa ExpertCare en B. Braun kunnen er mooie stappen worden gezet om steeds meer zorg thuis mogelijk te maken. 

„Tijdens de eerste gesprekken in onze samenwerking bleek al snel dat beide familiebedrijven een vergelijkbare arbeidsethos en -cultuur hebben en staan voor hoogstaande kwaliteit en zorg op maat van de cliënt. Wij geloven in de jarenlange expertise en ervaring van ExpertCare om dit samen te bereiken.“

– Lieven Van De Ven, Managing Director B. Braun BeNe

Thuisinfusie
Beide bedrijven werken al enkele jaren samen in het ontwikkelen van diensten. De infuustherapieën die ExpertCare thuis aanbiedt in combinatie met de marktpositie van B. Braun binnen de ziekenhuizen bieden veel kansen voor de cliënten thuis en de artsen in het ziekenhuis. Een mooi voorbeeld hoe de kennis en innovatie van beide bedrijven bijdragen aan de kwaliteit van (de) zorg en de levenskwaliteit van de cliënt.   

Thuisdialyse
Ook op het terrein van dialyse versterken ExpertCare en B. Braun elkaar. ExpertCare biedt peritoneale dialyse en hemodialyse thuis. Met de vijf Elyse klinieken voor nierzorg heeft B. Braun de ambitie om de dialysezorg dichter bij huis te brengen. Door het samenbrengen van de kennis rond dialyse kan er een hybride zorgvorm voor de cliënten geboden worden. Zo wordt de zorg individueel op maat gemaakt, thuis of in een kleinschalige setting.   

Opleidingen
Zowel ExpertCare als B. Braun ervaren de druk op het verpleegkundig personeel. Omdat de zorg steeds complexer en technischer wordt, ontwikkelde ExpertCare Academy toekomstgerichte verpleegkundige opleidingen op NLQF niveau 6. Deze activiteit sluit perfect aan bij de opleidingsplaatsen binnen Elyse klinieken voor nierzorg voor dialyseverpleegkundigen en bij Aesculap Academy voor producttrainingen en seminars. 

„Op het gebied van innovatie van ons zorgaanbod, in combinatie met informatietechnologie en passende technische oplossingen thuis, denken we een heel sterke partner te hebben gevonden in B. Braun. Door deze samenwerking kunnen wij onze cliënten thuis en de kinderen in de zorgvilla's nog betere zorg op maat bieden.“

– Bart Mulder, Operationeel Directeur ExpertCare

Over ExpertCare
ExpertCare is continu in ontwikkeling om het onmogelijke thuis mogelijk te maken in de zorg. Zij bieden gespecialiseerde verpleging thuis aan volwassenen en kinderen. Aan kinderen van 0-18 jaar biedt Villa ExpertCare gespecialiseerde verpleging 'zo thuis mogelijk' in Villa's in Rijswijk, Vleuten, Waalre en Wezep. ExpertCare Academy ontwikkelt steeds nieuwe toekomstgerichte scholingen en opleidingen voor in de zorg. Magalie en Bart Mulder blijven samen met Petra Willems - van den Brink en Evelien de Jong als directie ExpertCare aansturen. De namen ExpertCare en Villa ExpertCare blijven bestaan. Voor de cliënten in zorg gaat er ook niets veranderen. Zij blijven de zorg thuis ontvangen zoals zij gewend zijn.

ExpertCare.nl

Meer informatie

Lees hier meer over ExpertCare

ExpertCare.nl