Home   |  Contact   |  Locaties
B. Braun Nederland


 
Home > Nieuws > Nederland actueel

Nederland actueel

Hier vindt u nieuws en persberichten over de organisatie, producten, gerelateerde evenementen en meer...

- 3 juli 2017-

B. Braun is klaar voor uw omzetting naar NRFit® ­! Wij zijn marktleider op het gebied van producten voor regionale anesthesie en zijn sinds de start actief betrokken bij de ISO-werkgroep voor de ontwikkeling van de
nieuwe NRFit® connectie. Connectoren met een nieuw en veilig ontwerp.

De NRFit® brochure vindt u hier!

WAT BETEKENT NRFit® VOOR U?
Een belangrijke wijziging om de veiligheid van de patiënt te verbeteren!
Om foute connecties en daardoor foutieve toedieningen te vermijden zullen onderstaande producten en toepassingen met toebehoren uitgerust worden met een specifieke, unieke connectie: NRFit®. 
Neuraxiale toedieningen zijn:
- Spinale en epidurale procedures
- Perifere zenuwblokkades
- Wondinfiltratie
- Monitoring van cerebrospinaal vocht
- Punctie van cerebrospinaal vocht

 De nieuwe ISO standaard is ISO-80369-6.


CONTACT
Bel of mail uw B. Braun contactpersoon voor een afspraak!
Of mail : marketing_hc.nl@bbraun.com en wij zorgen dat de juiste persoon contact met u opneemt.

 

- 28 maart 2017 -

Het is zover! Ontdek onze B. Braun Avitum Nierzorg corporate film door op deze link te klikken. Veel kijkplezier!

-  17 maart 2017 -

Bij B. Braun Avitum Nierzorg staat de patiënt centraal. Dit is niet alleen merkbaar in onze nierzorgklinieken, dat kun je ook zien in onze nieuwe corporate film die op de Nederlandse Nefrologiedagen en deze website op
28 maart 2017 in premiere gaat. Komt dat zien!

- 24 juni 2016 -  

Met ons initiatief B. Braun for Children willen wij maatschappelijk betrokken zijn bij de zieke en jonge medemens. Sinds 2015 steunen wij twee goede doelen.

Stichting Kind en Brandwond in Nederland.
Jaarlijks komen enkele tientallen kinderen en jongeren met ernstige brandwonden in één van de drie Nederlandse brandwondencentra terecht. De stichting Kind en Brandwond probeert te helpen om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Naast medische zorg is er meer nodig maar deze extra’s kunnen vaak niet betaald worden vanuit de reguliere middelen. De stichting Kind en Brandwond is er om deze zaken te financieren en  te organiseren. Door bijvoorbeeld het realiseren van vakantieweken, logeerprojecten en gezinsdagen komen lotgenoten en hun familieleden met elkaar in contact. Dit contact is zeer waardevol bij het verwerken van de psychologische gevolgen van de brandwonden.

VZW Pinocchio in België.
Jaarlijks worden er in België ongeveer 400 kinderen en jongeren opgenomen in een brandwondencentrum. Na het ziekenhuisverblijf worden de kinderen vaak nog geconfronteerd met o.a. jeuk, het continu dragen van drukkledij, blijvende littekens en moeilijkheden op school. Het doel van Pinocchio is onder andere het ziekenhuisverblijf aangenamer maken, eventuele financiële ondersteuning wanneer zaken niet vergoed worden, een jaarlijks thermaal kuurkamp in Spa, een Paaskamp en informatie verstrekken tijdens activiteiten/open dagen op scholen en bedrijven.

- 25 november 2014 -

B. Braun heeft nu twee naaldloze, gesloten & desinfecteerbare connectoren!

Safeflow (links op de foto): met een zeer laag vulvolume, 0.09 ml en negatieve vloeistof verplaatsing bij afkoppelen.
&
Caresite (rechts op de foto): bestand tegen een zeer hoge druk, 300 PSI en een positieve vloeistofverplaatsing bij afkoppelen.

Beiden geschikt om minimaal 200 keer een connectie te maken. Ze zijn verkrijgbaar als losse connector of met één of meerdere verlenglijnen.

Meer informatie over Safeflow en/of Caresite? Bel uw B. Braun rayonmanager, uw eerste aanspreekpunt, of neem contact op met productmanager Ciska Proos, telefoonnummer
06 22 23 08 14 of e-mail ciska.proos@bbraun.com.

- 23 mei 2014 -

Klant B. Braun wint EWMA Award!

Van 14 t/m 16 mei is B. Braun Wondzorg samen met een aantal klanten naar het EWMA congres in Madrid geweest. Dit internationale congres staat in het teken van innovatie, kennis en technologie in wondzorg.

Miriam Blokhuis-Arkes, werkzaam bij Medisch Spectrum Twente, heeft tijdens dit een congres een presentatie gegeven met als onderwerp ´Rapid enzyme analyses as a diagnostic tool for wound infection: comparison between clinical judgement, microbiological analyses and enzyme analyses`. Met deze presentatie heeft Miriam de prijs gewonnen voor ´First time International Presenter`!

Wij feliciteren Miriam met deze award!

.................................................................................................................................................................................................................

- Persbericht 31 maart 2014 -

v.l.n.r.

Bruno Rosen (Carenalis), Kest Huijsman (B. Braun NL), Thorsten Ahrend (GML AG), Wiljo van Alebeek      (B. Braun NL).

B. Braun Medical BV Nederland neemt Carenalis Renal Care Klinieken over.

B. Braun Medical BV, een dochter van de werelwijd opererende B. Braun Groep, sinds 175 jaar fabrikant en leverancier van medische en farmaceutische producten en diensten en nu ook hemodialyse services, heeft de firma Carenalis aangekocht, momenteel in eigendom van GML, AG Neu-Isenburg, Duitsland. Carenalis heeft vier dialyseklinieken in Nederland en is gespecialiseerd in behandeling van nierziektes, inclusief pre-dialyse en dialyse.

Met deze overeenkomst breidt de B. Braun Groep haar huidige netwerk uit, dat momenteel bestaat uit meer dan 250 dialysecentra in Europa, Azië en Afrika en de behandeling van circa 19.000 patiënten. Door lid te worden van deze multinational, krijgt Carenalis toegang tot alle ervaring en kennis, alsook alle hooggekwalificeerde producten van B. Braun. Dit stelt Carenalis tevens in staat de medische behandeling van nierpatiënten in Nederland te blijven verbeteren.

Zoals Kest Huijsman, algemeen directeur van B. Braun Medical, meedeelde, is B. Braun blij met deze overname en bevestigt dat de Carenalis activiteiten volledig zullen worden ondersteund, zowel door B. Braun in Nederland als door het hoofdkantoor. Deze acquisitie geeft blijk van onze betrokkenheid en versterkt de positie van B. Braun in de Nederlandse dialysemarkt.

Momenteel wordt B. Braun door de gezondheidsprofessionals beschouwd als een van de belangrijke leveranciers op de wereld. De B. Braun Groep heeft een sales- en marketingorganisatie in Nederland sinds 1981 en heeft 150 medewerkers in dienst.

Carenalis begon in 2008 met de exploitatie van dialyseklinieken en bood pre-dialyse, dialyse en therapy aan. De huidige klinieken in Emmeloord, Woerden en Kerkrade zijn 100% eigendom van Carenalis en de kliniek in Amstelveen is een 50/50 Joint Venture met het VUmc in Amsterdam.

Voor meer informatie over B. Braun, zie www.bbraun.com of www.bbraun.nl

Voor meer informatie over Carenalis, zie www.carenalis.nl

................................................................................................................................................................

- 31 januari 2014 -

Een nieuwe stap op gebied van veiligheid: Propofol-®Lipuro in vial!

Glasampullen vormen een verhoogd risico op partikelcontaminatie, omdat glaspartikels (glasdeeltjes) bij opening in de ampul terecht kunnen komen. Als bij het optrekken van de inhoud van de ampul een naald wordt gebruikt, kunnen kleine glasdeeltjes door de naald in de spuit terecht komen en zo worden toegediend aan de patiënt.

Nu verkrijgbaar in vial!

Voordelen voor de patiënt
- Geen gevaar op glaspartikels in de bloedbaan!
- Minder kans op contaminatie door gesloten systeem!

Voordelen voor de professional
- Geen risico op snijverwonding bij opzuigen propofol!
- Minder kans op contaminatie door gesloten systeem!
- Naaldvrij werken nu mogelijk.
- Mini-spike met bacterieluchtfilter en partikelfilter voor veilig en hygiënisch werken.

Meer productinfo en contact hier.

- 24 december 2013 -

Snel en accuraat werken zijn de uitdagingen bij medisch handelen. Met ready-to-use (RTU) oplossingen van B. Braun wordt het toedienen van intraveneuze oplossingen veiliger, accurater en gemakkelijker. B. Braun heeft een groeiend assortiment aan intraveneuze RTU oplossingen in een Ecoflac® container. Door gebruik van RTU geneesmiddelen van B. Braun behoort het bereiden in stappen tot het verleden.

Bekijk de nieuwe website: http://www.ready-to-use.nl

- 23 december 2013 -

Artikel 'Prikken metveilige naalden: het went!' (bron: www.nursing.nl)

NURSING - Een nieuwe Europese richtlijn verplicht sinds mei het gebruik van veilige prikmaterialen in de zorg. Toch worden ze lang overal nog niet gebruikt.

Lees meer op: http://www.nursing.nl/Verpleegkundigen/Achtergrond/2013/12/Prikken-met-veilige-naalden-het-went-1432806W/

- 4 november 2013 -

Jubilerend MS Fonds ziet kansen in patiëntenparticipatie

Op 28 oktober bestaat het Nationaal MS Fonds, de landelijke organisatie in de strijd tegen MS, 20 jaar. Om verder te komen in de strijd tegen MS gaat het MS Fonds mee met de nieuwste internationale trends op het gebied van zorg.  “Patiëntenparticipatie” is daarbij het sleutelwoord. Mensen met MS kunnen zelf op een positieve manier bijdragen aan hun eigen zorgproces. Om dit te stimuleren activeert het Nationaal MS Fonds mensen met MS om meer te kijken naar mogelijkheden in plaats van naar beperkingen. Dit is een belangrijke doorbraak in het MS veld waar nog te vaak wordt uitgegaan van wat mensen met MS niet meer kunnen.

Het Can Do behandelprogramma van het Nationaal MS Fonds is hierin een belangrijke activator. De behandeling ondersteunt met een multidisciplinair medisch team, mensen met MS om verder te kijken en de regie over hun leven weer in eigen handen te nemen. Bij Can Do wordt ook de omgeving van de mensen met MS betrokken. Zo doet de partner volwaardig mee aan het programma. MS heb je namelijk niet alleen. Inmiddels hebben 300 mensen deelgenomen, hun ervaringen zijn opgenomen in dit filmpje: http://youtu.be/fzGLHNEHtgo

Aan het Can Do behandelprogramma zit een onderzoek verbonden dat de effectiviteit van het programma onderzoekt. Hier is al uit naar voren gekomen dat angstgevoelens afnemen en de zelfredzaamheid toeneemt van mensen met MS door het meerdaagse behandelprogramma. Can Do levert een bijdrage aan een goede kwaliteit van leven, bevordert de autonomie van mensen met MS en geeft vorm aan het begrip patiëntenparticipatie.

Nationale MS Dag

Over patiëntenparticipatie wordt op 17 november 2013, tijdens de Nationale MS Dag op Papendal, uitgebreid gesproken door internationale professoren en neurologen. Het Nationaal MS Fonds organiseert deze dag voor de 15e keer. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1000 mensen met MS de Nationale MS Dag voor de nieuwste ontwikkelingen op MS gebied.

B. Braun is dit jaar niet met een stand aanwezig. Door middel van een leaflet in de congrestassen informeren wij wel de MS patiënten over incontinentiematerialen en thuisinfusie.

- 28 oktober 2013 -

Op 7 november is het weer nutritionDay!

nutritionDay is een internationaal project met als doel om kennis en herkenning van ondervoeding te verbeteren. nutritionDay vindt sinds 2006 jaarlijks plaats in ruim 25 landen in en buiten Europa. Wereldwijd worden op deze dag metingen gedaan naar ondervoeding bij patiënten.

Meer weten? Kijk op de website www.nutritionday.org waar achtergrondinformatie over dit wereldwijde project staat.

- 23 september 2013 -

DARA/ESRA organiseert de Advanced Echo cursus in samenwerking met het AMC en B. Braun als sponsor, op 2 en 16 november 2013.

Als u al enige ervaring heeft met echo- geleide perifere zenuwblokken na het volgen van de DARA basis cursus is deze cursus heel geschikt. De cursus kenmerkt zich door veel hands-on te werken in kleine groepen.


Data 2013: 2 of 16 november 2013
Locatie: AMC, Amsterdam afdeling H1 www.amc.nl voor route en OV
Inschrijving: www.dara-esra.nl
Accreditatie: 6 punten NVA

Klik hier voor de flyer met het programma.

- 26 augustus 2013 -

B. Braun aanwezig op ESPEN te Leipzig

Het ESPEN congres is hét congres over klinische voeding en metabolisme en vindt dit jaar plaats in Leipzig van 31 augustus t/m 3 september 2013.

Gaat u naar ESPEN? Bezoek ons B. Braun satelliet symposium op maandag 2 september 2013 van 16.00 - 17.30 uur (Mendelssohn-Bartholdy zaal - niveau 0)!

Klik hier voor de uitnodiging op en het wetenschappelijk programma van ons satelliet symposium.

- 12 juli 2013 -

Nieuw in het assortiment!

Premixed KCl oplossing!

Naast het vertrouwde en uitgebreide assortiment "basis" infusie- en injectievloeistoffen breid het B. Braun assortiment in de "state of the art" container Ecoflac® steeds verder uit. De nieuwste aanwinst: Premixed KCl oplossingen.


Premixed KCl is een intraveneuze "ready-to-use" (RTU) formulering. Door gebruik van RTU geneesmiddelen van B. Braun behoort het bereiden in stappen tot het verleden.
De container bevat een extra groot etiket met een heldere MMOL aanduiding en een duidelijke kleurstelling. Hierdoor wordt de herkenbaarheid vergroot en de kans op fouten verminderd.

Klik hier voor wetenschappelijke productinformatie en patiëntenbijsluiter:

 

Klik hier voor meer informatie.

 

- 11 juli 2013 -

Lancering website Ecoflac®

B. Braun biedt een concept voor veilige infuustherapie. Van infuuscontainer tot aan intraveneuze katheters, alle componenten die gebruikt worden zijn ontwikkeld volgens een integraal modulair systeem. Samen creëren zij een systeem dat staat voor veilige infuustherapie!

Onder dit concept valt ook het uitgebreide assortiment aan infusie- en injectievloeistoffen. Deze worden geleverd in de "state of the art" infuuscontainer Ecoflac®. Deze nieuwe generatie infuuscontainer biedt een uitzonderlijk groot gebruikersgemak. De vorm en de functie van de Ecoflac® infuuscontainer zijn perfect aangepast aan de behoeften van de gebruikers.

Bekijk de nieuwe website: www.ecoflac.nl

- 21 mei 2013 -

Katheterfixatie na het inbrengen van een epiduraal of perifere katheter is een belangrijke stap in de postoperatieve pijnbestrijding na een chirurgische ingreep. Na het inbrengen van de katheter kan er dislokatie van de katheter ontstaan welke voorkomen kan worden door een goede fixatie. Voor deze fixatie willen wij graag uw aandacht. B. Braun heeft voor u de perfecte oplossing.

De Perifix® Katheterfixatie?
De Perifix® Katheterfixatie is alles wat u nodig heeft voor een makkelijke en veilige katheterbevestiging. Deze bevestigingstechniek is door B. Braun ontwikkeld en bestaat uit twee onderdelen: de bevestigingsring en een afdekfolie.

Hoe gebruikt u de Perifix Katheterfixatie?
Allereerst legt u de katheter voorzichtig in een cirkelvorm rond de punctieopening. U plakt hier de bevestigingsring overheen; de ring fixeert de katheter op de huid. Vervolgens plaatst u de afdekfolie (dit folie heeft een niet-klevend vochtdoorlatend middengedeelte) over de bevestigingsring met katheter, zodat de punctieplaats goed beschermd is.

Indien nodig kunt u de afdekfolie snel en simpel vervangen. De afdekfolie hecht niet aan de bevestigingsring waardoor het vervangen van de folie zonder kans op verschuivingen van de katheter mogelijk wordt gemaakt.

De Perifix® Katheterfixatie is eenvoudig in gebruik en voelt door zijn vlakke vorm prettig aan voor de patiënt.

In de brochure  vindt u een gebruiksaanwijzing waarin u het gemak van aanbrengen en fixeren van de katheter kunt zien.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in de Perifix® Katheterfixatie of ontvangt u graag meer informatie? Neem contact met ons op via marketing_hc.nl@bbraun.com.

 

-17 mei 2013-

- 1 maart 2013 -

Vanaf nu te bekijken: handlingsfilm Introcan Safety® 3!


- 20 februari 2013 -

Nieuw in het assortiment!

Paracetamol B. Braun 10 mg/ml

Comfortabel gebruik met Ecoflac®

Paracetamol B. Braun 10 mg/ml is geïndiceerd voor*:

- kortdurende behandeling van matige pijn, met name na operatieve ingrepen
- kortdurende behandeling van koorts

als toediening langs intraveneuze weg klinisch gerechtvaardigd is vanwege een dringende behoefte om pijn of hyperthermie te behandelen en/of andere toedieningswegen niet mogelijk zijn.

Paracetamol B. Braun is een intraveneuze 'ready-to-use' (RTU) formulering in een Ecoflac® container. Door gebruik van RTU geneesmiddelen van B. Braun behoort het bereiden in stappen tot het verleden.

* SPC Paracetamol B. Braun. Klik hier voor wetenschappelijke productinformatie en patiëntenbijsluiter.

Klik hier voor meer informatie.

- 23 januari 2013 -

Sterican® Mix

Sterican® Mix semi-stompe naald is speciaal voor het optrekken van vloeistoffen. De naald heeft een slijping van 40° en is daarmee scherp genoeg om door rubber stoppers te prikken maar niet door de huid.

Klik hier voor meer informatie

- 14 december 2013 -

De nieuwe Expertise is er weer!
Het magazine Expertise is een uitgave van de divisie Aesculap. In deze december-uitgave komt de veiligheid, continuïteit en betrouwbaarheid van processen aan bod. Geïnteresseerd? Lees hem dan nu online!

Expertise uitgave december 2012

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 12 december 2012 -

Nieuw ontworpen website is online! > www.nutrition-partner.com

De website biedt nieuwe informatie over parenterale voeding.

Er zijn verschillende secties beschikbaar:
 Klinische voeding, met o.a. nuttige presentaties over de incidentie en de impact van
    ondervoeding
 13 verschillende "Therapeutische indicaties" waarbij klinische voeding een rol kan spelen
 NuTRIflex Systeem, met informatie over 2- en 3-kamerzakken

Bekijk de nieuwe website: www.nutrition-partner.com

- 13 november 2012 -

Nieuw in het assortiment!

De gesloten Discofix® C, een Discofix® C gecombineerd met de Safeflow (naaldloze connector).

Klik hier voor meer informatie.

- 12 november 2012 -

Enthousiaste gebruikers!

Klik hier en lees de ervaringen van enthousiaste gebruikers van de veilige infuusnaald Introcan Safety®.

Klik hier en lees de ervaringen van enthousiaste gebruikers van de veilige infuusnaald Vasofix® Safety.

-----------------------------------------------------------------

- 12 juli 2012 -

Lancering website Softima® Active!
Softima® Active is de nieuwste ontwikkeling vanuit het B. Braun Stomacare Research & Development team. Dit innovatieve concept biedt nieuwe voordelen voor zowel de stomadrager als professionals in de stomazorg.

  • De zakjes zijn uitgerust met een innovatieve hydrocolloïde huidplaat: SkinTech®
  • De colo-opvangzakjes zijn uitgerust met een nieuwe lekvrije filter
  • Het design van de zakjes is herzien om ergonomisch beter aan te sluiten op individuele verwachtingen

Softima® Active biedt slimme oplossingen in colo opvangzakjes en ileo opvangzakjes met geïntegreerde Roll'Up sluiting.

Bekijk de nieuwe website http://www.softima-active.nl en ervaar het verschil!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 9 juli 2012 -

B. Braun Celsite Ports!
Wist u dat alle onze B. Braun Celsite Ports hoge druk bestendig en MRI compatible zijn?

Mailing B. Braun Celsite Ports

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 29 mei 2012 -

B. Braun loopt warm voor de nieuwbouw van het Bernhoven Ziekenhuis!

Op woensdag 30 mei aanstaande vindt het hardloopevenement "Bernhoven loopt warm voor de nieuwbouw" plaats. Met dit evenement, een initiatief van de Vrienden van Bernhoven, gaat B. Braun met 2 teams de omgeving van het nieuwe ziekenhuis in de Maashorst verkennen. Ze lopen letterlijk en figuurlijk warm voor de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Met deze sportieve activiteit lopen de B. Braun teams bovendien voor een goed doel, namelijk de inrichting van de fysiotherapieruimte van het nieuwe ziekenhuis. Deze ruimte zal ingericht worden met de modernste apparatuur, zodat kinderen en volwassenen die in het ziekenhuis revalideren zo snel mogelijk weer beter worden. Het idee is: 'Door samen te bewegen maken we het mogelijk dat anderen ook weer soepel kunnen bewegen.'

Het hardloopevenement start om 19.00 uur op de Nistelrodeseweg 10 in Uden (bij het nieuwe ziekenhuis) en gaat door 5,6 kilometer prachtige Maashorst.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 21 mei 2012 -

Een nieuw tijdperk is aangebroken voor B. Braun Space.

Met de meest recente ontwikkeling Space OnlineSuite maakt B. Braun het werken met de Space pompgeneratie nog eenvoudiger.
Space OnlineSuite is een intraveneus therapie managementplatform voor het gehele ziekenhuis. De eerste applicatie bevat software oplossingen voor geneesmiddelenbibliotheek-management, centrale monitoring van de pompen en kwaliteitsmanagement.
Het platform maakt huidige én toekomstige software oplossingen mogelijk die beschikbaar komen via applicaties. U bent dan natuurlijk vrij om een keuze te maken voor de applicatie die in uw ziekenhuis wordt gebruikt. Is de Space OnlineSuite software geïnstalleerd op een standalone computer of op een server, dan heeft ieder werkstation dat is aangesloten op het ziekenhuisnetwerk met een standaard browser toegang tot de applicatie. Met als gevolg dat een uitbreiding met extra werkstations zeer eenvoudig is. Omdat Space OnlineSuite onafhankelijk staat van het gebruikte platform of database kunnen ook bestaande werkende systemen en databases worden gebruikt.
Space is klaar voor de toekomst!

Klik hier voor meer informatie!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 14 mei 2012 -

B. Braun gaat naar het ESVS te Italië

Van 19 t/m 22 september 2012 gaat B. Braun samen met vaatchirurgen uit Nederland naar Bologna om het ESVS te bezoeken. Bent u vaatchirurg en heeft u interesse  in deelname? Neem een kijkje op www.esvs-bbraun.nl en meld u aan. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet vóór 29 juni a.s.

- 5 april 2012 -

B. Braun aanwezig op EuroPCR te Parijs

Van 15 t/m 18 mei 2012 is B. Braun Medical aanwezig op het EuroPCR congres in Parijs. Het EuroPCR is een congres voor interventie cardiologen, hart-en vaatchirurgen, cardiologen, specialisten, verpleegkundigen en technici, onderzoekers, analisten en het bedrijfsleven.

Op donderdag 17 mei vindt er  van 12.00 - 13.30 een B. Braun and Bayer PCR Satellite Symposium plaats in room 352AB. Hierin komen de paccocath.technologie en de clinical study status en updates van SeQuent Please aan bod.

Meer informatie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 2 april 2012 -

Nieuwe B. Braun App: Helsinki Microneurosurgery Basics and Trick

Deze app voor Microneurosurgery bevat de "Helsinki Microneurosurgery Basics en trucs", dat is een uniek boek over de "Hernesniemi school van neurochirurgie ', geschreven door Martin Lehecka, Aki Laakso en Juha Hernesniemi. Het wordt ingeleid met een voorwoord van dr. Robert Spetzler.
Ook deze app biedt een groot aantal operatieve video's en foto's en er is een interessante link naar de Hernesniemi-Aescuap Fellowship.

Download de app

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 14 maart 2012 -

EU richtlijn ´Sharp Injuries Agreement´

De EU richtlijn (2010) geeft aan dat iedere EU lidstaat deze richtlijn moet implementeren tot nationale wetgeving.
De deadline hiervoor is 11 mei 2013.

Dit is door Nederland gedaan: de Arbowet is aangepast. Ruim voor de deadline.
In Nederland kunnen we volstaan met een wijziging in de ArboWet. Gevolg is dat het nieuwe onderdeel vanaf 1 januari 2012 al in werking is getreden!
Wat betekent dit? Veilige infuusnaalden, poortnaalden en hypodermische naalden moeten ter beschikking gesteld worden!
En ´recappen´ (beschermdop terugzetten) is verboden.

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden, jaargang 2011

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 16 februari 2012 -

Lancering expert website www.safeinfusiontherapy.com!

De expert website bevat wetenschappelijke informatie over het thema: risico´s tijdens intraveneuze toedieningen. Onder dit centrale thema vallen 7 onderwerpen:
- Air Embolism
- Drug Incompatibility
- Particulate Contaminition
- Chemical Contamination
- Sharps Injury
- Medication Error
- Microbiological Contamination

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 - 6 februari 2012-

Celebrate!

Wellicht is het u al opgevallen.... sinds januari 2012 hebben wij een vernieuwde website!

Een aantal zaken op de site is ingrijpend veranderd ten opzichte van de oude website. Allereerst heeft de lay-out een strakkere uitstraling gekregen. Daarnaast biedt de duidelijke indeling snel de informatie die u zoekt. Met behulp van de Product-QuickFinder bent u één muisklik verwijderd van een overzicht van het gehele productassortiment.

Onderaan de pagina vindt u een korte agenda van congressen waar B. Braun aanwezig is. Wilt u een compleet congresoverzicht? Dat kan, met een simpele klik op `meer`!

De website wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Kunt u iets niet vinden of heeft u een suggestie? Vul dan het contactformulier in.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Internationaal B. Braun nieuws

- 31 mei 2012 -

Aesculap Academy: Award for cooperative team

B. Braun Aesculap Academy has won the Communicator Award of Excellence 2012 jointly with BLOCKNURSING LLC and Catoctin Ridge.

The Communicator Award is awarded annually in recognition of exceptional achievements in advertising, internal communications, PR and corporate branding in print, video, interactive media and audio. This year, the winner of the award was the BLOCKNURSING Class Participant Workbook(Course Book) for course participants. This book was chosen from more than 6,000 entries, which had been submitted by a wide variety of agencies and companies.
The winning team is made up of three companies: BLOCKNURSING LLC – a provider of block nursing courses for nurses specialised in treating patients undergoing local anaesthesia; Catoctin Ridge, LLC, a company formed in 2001 to provide a team of professionals experienced in the design and development of both technology-based and trainer-led training applications; and, last but not least, B. Braun Aesculap Academy, which promotes interdisciplinary dialogue in the field of medicine through its training provision. The success of this course book is clear recognition of the exceptional achievements of this cooperative team.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- 2 april 2012 -

SeQuent® Please Shows Positive Results for treatment of Restenosis after Drug-eluting Stent Implantation

A new clinical trial investigated the treatment of restenosis in a drug-eluting stent (DES).

Berlin/ Erlangen (Germany). A new clinical trial has confirmed the superiority of the drug-eluting balloon SeQuent® Please for the treatment of restenosis after implantation of an uncoated stent (BMS). The clinical trial led by Dr. Harald Rittger of Universitätsklinikum Erlangen (Erlangen, Germany), investigated the treatment of restenosis in a drug-eluting stent (DES). This study was published online February 29, 2012, ahead of print in the “Journal of the American College of Cardiology”. Lees verder