Home   |  Contact   |  Locaties
B. Braun Nederland


 
Home > Services > Dialysecentra

Dialysecentra

Als leverancier van producten op basis van dialysesystemen, heeft B. Braun uitgebreide expertise verworven. Deze expertise wordt gedeeld met artsen, verpleegkundigen en patiënten in de door ons beleverde dialysecentra.

De dialysepatiënten ondergaan regelmatig behandelingen waardoor er een hechte band ontstaat tussen patiënt en dienstverlener.

Nederland
In Nederland zijn er op dit moment  een aantal dialysecentra die volledig draaien op B. Braun dialyseapparatuur en producten, denk daarbij aan dialysemachines, dialysestoelen en kunstnieren. Door deze volledige ondersteuning onderhoudt de divisie B. Braun Avitum indirect contact met het personeel van de dialysecentra en wordt er te allen tijde waar nodig hulp geboden.

Door B. Braun beleverde dialysecentra:

  • Dialysecentrum Hardenberg
  • Dialysecentrum Harderwijk, Meander Medisch Centrum
  • Vakantiedialysecentrum Center Parcs Zeewolde, Meander Medisch Centrum
  • Dialysecentrum locatie Nieuwegein en Dialysecentrum locatie Tiel, St. Antonius Ziekenhuis

Daarnaast levert B. Braun afzonderlijke dialyseproducten aan diverse ziekenhuizen.

Wereldwijd
Meer dan 8.000 nierpatiënten in Europa, Azië en Afrika bezoeken drie keer per week de eigen B. Braun dialysecentra om te dialyseren.

Als dialysecentrumoperator, heeft B. Braun een belangrijke bijdrage geleverd aan de modernisering van de processen in de gezondheidszorg, met name in Centraal-Oost-Europa. Vandaag de dag verschillen deze processen nauwelijks met die van de andere Europese landen. In Hongarije is meer dan 90 procent van de medische dialysediensten nu geprivatiseerd en deze ontwikkeling wordt doorgevoerd in de andere Oost-Europese landen.

Alle B. Braun dialysecentra zijn ISO 9001 gecertificeerd om ervoor te zorgen dat aan dezelfde kwaliteitscriteria wordt voldaan in alle B. Braun dialysecentra wereldwijd.